Headlines News :

Tiger Lillies "Forthcoming Performances".

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 1:15 π.μ.

Λάρισα.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013.

Με την στήριξη του
TheArtProject.gr/ArtandCity 

Οι Tiger Lillies έρχονται στη Λάρισα κι από αυτούς περιμένουμε πολλά, αν όχι όλα!  

Θα ακούσουμε ακυκλοφόρητα κομμάτια από το album ''Lulu – A murder ballad", εμπνευσμένο από τον Frank Wedekind και τα έργα του Earth Spirit και Pandora's Box. 

Πάντα πρωτοπόροι κι αν όλα πάνε καλά, ετοιμάζονται να φέρουν στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2014 το Rime of the Ancient Mariner, ένα show που παίχτηκε στις μεγαλύτερες σκηνές στην Αμερική και πήρε τις καλύτερες κριτικές σε όλο τον κόσμο.

Έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα κι είναι ακόμα ζωντανές οι μνήμες από την εμφάνισή τους το 2011, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στους αναρίθμητους διαδηλωτές, σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή. Όπως αναφέρουν κι οι ίδιοι, ήταν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει, μπροστά από το πιο πολυπληθές κοινό και κάτω από δακρυγόνα και αντίξοες συνθήκες. Για πρώτη τους φορά, είχε νόημα όλο αυτό, καθώς ο κόσμος που τους κοίταγε, ήθελε συμπαραστάτη στον αγώνα ενάντια στο σύστημα. Θυμούνται ότι τότε δεν ελιχε και πολλή σημασία το μακιγιάζ, γιατί τα προσώπά τους ήταν ήδη ''βαμμένα'' από τη σκόνη και τον καπνό...

Η κρίση φυσικά επηρεάζει το έργο τους και το αντι-συστημικό μύνημα είναι κάτι που ποτίζει το έργο τους, αλλά αυτό συμβαίνει και πριν από αυτή. Βέβαια, σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν κλείσει τώρα τις περισσότερες εμφανίσεις, από ότι 10 – 15 χρόνια πριν. Η ζωή όμως άλλαξε δραματικά πλέον στην Ελλάδα και δεν φαίνεται καμία ελπίδα αλλαγής προς το καλύτερο στο μέλλον.

Όλη τους η ευρεία αποδοχή στηρίζεται στο έργο τους, χωρίς μεγάλες εταιρείες από πίσω να τους καθοδηγούν και χωρίς καν δημόσιες σχέσεις. Έχουν πάντα μαζί τους πιστούς τους θαυμαστές. Δεν κυνηγάνε την κοινότοπη επιτυχία, αλλά το να εμφανίζουν την δουλειά τους σε κόσμο που θα το εκτιμά και θα το στηρίζει. Προσπαθούν πάντα να κερδίζουν νέο κόσμο κι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες που εκτιμούν και σέβονται.

Παραδείγματα μεγάλων συνεργασιών αποτελούν: σύνθεση μουσικής για το Ballad of sexual Depedency με τον φωτογράφο Nan Goldin, μουσική για τον Άμλετ, κατ' εντολή του Εθνικού Θεάτρου Κοπεγχάγης, σκηνοθετημένο από τον Matin Tulinius. Σε λίγους μήνες θα παρουσιάσουν το νέο τραγούδι Lulu, σε παραγωγή από την Opera North.

Για μια ανεξάρτητη μπάντα, αναγνωρίζουν κι οι ίδιοι, ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί έτσι αυξάνονται οι θαυμαστές τους και μπορούν να τους μάθουν σε μέρη, που πριν λίγα χρόνια θα ήταν δύσκολο να πάνε. Αυτό από την άλλη δεν τους κάνει πιο πλούσιους, ούτε πιθανόν να τους κάνουν εξώφυλλο στο περιοδικό Rock N Roll, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν θα τους άρεσε και ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν θα άλλαζαν την ελευθερία της τέχνης τους με καμία είδους επιτυχία και χρήματα.

Αγαπάνε την δουλειά τους, γιατί είναι μοναδική και πανέμορφη. Κι αυτό γιατί συνδυάζουν θεατρικά δρώμενα, μιούζικαλ, χορογραφίες και άλλα στοιχεία, καθώς θεωρούν ότι το ζητούμενο σε μια παράσταση δεν είναι μόνο να παίζουν μουσική και ''να λένε τα λόγια''...

Αγαπούν πολύ και την Ελλάδα και την ελληνική μουσική και ειδικά τις παλιές ηχογραφήσεις από Σμυρνέϊκα τραγούδια. Έχουν πει ότι αν υπήρχε τρόπος θα ήθελαν να μπορούσαν να έκαναν μουσική με τους παραδοσιακούς αυτούς τρόπους και τους τότε ανθρώπους της Σμύρνης...

Ανησυχούν για την κατάσταση πλέον στην Ελλάδα, ενημερώνονται από Έλληνες φίλους και θεωρούν ότι ο καπιταλισμός τελικά θα μας εξοντώσει όλους, όπως χαρακτηριστικά λένε... 

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410549326.

Πληροφορίες: 6970936422.
Διοργάνωση: ALIVE Art Performances. 

Info:
Tiger Lillies "Forthcoming Performances".
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013.
Stage Club, Ήρας & Φιλίππου, Λάρισα.
Είσοδος Κοινού: 21:15 - Ώρα Έναρξης: 21:45
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 22€ - Ταμείο: 25€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.