Headlines News :

Τσούλες.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 2:10 π.μ.

Σέρρες.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος για την Χειμερινή περίοδο 2013-2014 φιλοξενεί για μία και μόνο παράσταση έργο "ΤΣΟΥΛΕΣ" σε κείμενο και σκηνοθεσία Φωτεινής Βελκοπούλου. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9:15μμ στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Δύο γυναίκες, εγκλωβισμένες στα συναισθήματά τους, φτάνουν σε Τέλμα, καταρρίπτουν την Σιωπή τους και γκρεμίζουν την Ουτοπική ευτυχία που μέχρι τότε τους είχε πείσει κάποιος άλλος, να ζήσουν. Η Υπομονή εξαντλείται, εξομολογήσεις και αποκαλύψεις οδηγούν στον Λυγμό. Η Εμμονή τους για επιβολή εξουσίας η μία στην άλλη εκφράζεται πότε μέσω της Σάρκας και πότε μέσω του μυαλού . Ένα παιχνίδι ρόλων, λόγου και κίνησης έρχεται να τονίσει την απουσία αξιοπρέπειας, ηθικής, αγάπης και έρωτα. Το τέλος αυτού του παιχνιδιού φέρει την ελπίδα της επόμενης μέρας φορτωμένη με το κόστος των πράξεών τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Κίνηση - Κοστούμια: Φωτεινή Βελκοπούλου
Σκηνικά: Γιάννης Φάλλας
Μουσική(επιμέλεια): Λευτέρης Κορδιάος
Φωτισμοί: Έλενα Κότση
Δημιουργία trailer: Κλείτος Κυριακκίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Zdravkov (Ζντράβκοβ).

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Λουκία Ορφανίδου - Αλεξία Φάλλα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€.
Φοιτητικό, Κάτοχος κάρτας ανεργίας και μέλη Σ.Ε.Η: 8€.

Προπώληση από Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο ταμείο του θεάτρου «Αστέρια».
Τηλέφωνα κρατήσεων και επικοινωνίας: 2321054585 & 2321054755.

Απόσπασμα κριτικής για την παράσταση «Τσούλες» από τον Κορνήλιο Ρουσάκη. Ένα σκληρό παιχνίδι προδοσίας και τύψεων!
Το έργο αν και σαφώς επηρεασμένο από τις Δούλες του Ζαν Ζενέ (εξαιρετικός ο τολμηρός, ιντριγκαδόρικος τίτλος Τσούλες, που παίζει με τον τίτλο του Ζενέ), δεν είναι μια διασκευή του πρωτότυπου έργου. Η Βελκοπούλου έγραψε ένα νέο κείμενο φωτίζοντας τα στάδια της απώλειας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά τη διάρκεια μιας εξοντωτικής μάχης, μια ατέρμονης ερωτικής διεκδίκησης. Βρήκα εύστοχο και με έντονο δραματουργικό ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνεται η εσωτερική πάλη μέσα στο γυναικείο μυαλό καθώς ο πόθος και η ζήλια φουντώνουν και η λογική υποχωρεί. Η ταυτότητα των δύο γυναικών καλύπτεται με ένα πέπλο ασάφειας κι έτσι η φτηνή συμπεριφορά τους (που τις καθιστά "τσούλες") δεν σχηματοποιείται μέσα σε καλούπια κοινωνικής θέσης, μόρφωσης ή οικονομικής επιφάνειας.

Απόσπασμα συνέντευξης της Φωτεινής Βελκοπούλου στην εφημερίδα «Μακεδονία».
«Τσούλες» το ονόμασε, αλλά γι’ αυτήν δικαιολογείται απόλυτα, αφού, όπως λέει, «μπορεί και μία γυναίκα με αριστοκρατική καταγωγή, μία γυναίκα με οικονομική επιφάνεια να την οδηγήσει η συναισθηματική καταπίεση σε συμπεριφορά φτηνιάρικη και άσχημη».

«Το έργο αυτό είναι μία «φέτα ζωής» ή μάλλον μία «ζωντανεμένη φαντασία». Όλους, γυναίκες αλλά και άνδρες, μας βρίσκουν στη ζωή καταστάσεις και πράγματα και εγώ, για να ξορκίσω τα άσχημα συναισθήματα που μου προκαλούν αυτές οι καταστάσεις, έγραψα το έργο θέλοντας μέσα σε αυτή τη διαδικασία να βρω συμμάχους».


ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Π. Κωστοπούλου 4, Σέρρες, τηλ: 2321054585, 231054268, e-mail: dipethes@otenet.gr & dipetheserron.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.