Headlines News :

Εργαστήρι Σχεδίου και Ζωγραφικής.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 10:22 π.μ.

Λάρισα.

Έναρξη 18 Οκτωβρίου 2013.


Από τους Οδοιπόρους.

Η 1η συνάντηση για την ενημέρωση του προγράμματος μαθημάτων του εργαστηρίου για τους ενδιαφερόμενους, με τον υπεύθυνο διδασκαλίας,την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 στις 9μμ.


Η ζωγραφική, ως δημιουργική διαδικασία, είναι μια προσπάθεια εσωτερικής εξερεύνησης αλλά ταυτόχρονα, ως καλλιτεχνική πράξη, αποτελεί και τον τρόπο εξωτερίκευσης των ευρημάτων.

Στο τμήμα ζωγραφικής για ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που αγαπούν τη ζωγραφική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα απογευματινές ώρες.

Μαθαίνοντας την ζωγραφική, μέσα από τις βασικές αρχές και δομές της, γνωρίζοντας τους πρωταρχικούς κανόνες και τις «αλήθειες»της, μπορεί κανείς να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό πεδίο έκφρασης.

Η Ζωγραφική απαιτεί από όσους θέλουν να την υπηρετήσουν, ανήσυχο πνεύμα, ταλέντο, αφοσίωση και εικαστική παιδεία. Η Ζωγραφική είναι έρωτας που απαιτεί συνεχή επαφή και μιά διαρκή προσπάθεια για ανάπτυξη, για καλλιέργεια των δημιουργικών αξιών του ανθρώπου όπως είναι η ευαισθησία, η έμπνευση, η ευρηματικότητα, η ορθή κρίση, η αίσθηση του ωραίου, η παρατηρητικότητα, η επιμονή, η εργατικότητα κ.λπ. Απαιτεί πολυμάθεια και κατάκτηση κάθε είδους γνώσης για τα υλικά της Ζωγραφικής και τις τεχνικές εφαρμογής τους, συνεχή έρευνα και πειραματισμό.

Όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία θα αναλυθούν διεξοδικά και θα εξελιχθούν σταδιακά με βάση τον προγραμματισμό των μαθημάτων που έχει οργανωθεί για το εργαστήρι.
 

Έχοντας ως βάση το ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων θα αφορά την ελεύθερη σχεδίαση αντικειμένων, με έμφαση στην φωτοσκίαση, τους τόνους και την κλίμακά τους στο χαρτί. Το ελεύθερο σχέδιο είναι ένα απαραίτητο στάδιο προτού ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος μαθημάτων ο οποίος αφορά την ζωγραφική με χρώμα. Το μάθημα της ζωγραφικής αναφέρεται στις χρωματικές ιδιότητες (θερμά -ψυχρά, βασικά - αντίθετα κ.λπ.) καθώς και στη ρεαλιστική αναπαράσταση, ως ένα χρήσιμο εργαλείο εξάσκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν να ζωγραφίζουν συνθέσεις με μολύβι κάρβουνο και χρώμα, προτομές, πορτραίτο φυσικού προσώπου και γυμνό μοντέλο.

Κάντε έγκαιρα τις εγγραφές σας στο εργαστήριο καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή, στις 17:00-20:00, μέχρι και τα μέσα Οκτώβρη στα γραφεία των Οδοιπόρων Πάροδος Παύλου Μελά πίσω από το Δημαρχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες 6998504145.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.