Headlines News :

Για τη μητέρα.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 12:53 μ.μ.

Μηλιές, Βόλος.

Έως 26 Μαίου 2013.

Έκθεση για τη γιορτή της μητέρας διοργανώνει έως τις 26 Μαΐου το τοπικό μουσείο Μηλεών Νοτίου Πηλίου, με έργα και λόγια για τη μαμά.


Μία ακόμα περιοδική έκθεση οργανώνει το Μουσείο στις Μηλιές στα πλαίσια των μικρών περιοδικών εκθέσεων που έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει στο χώρο του γιορτάζοντας 30 χρόνια λειτουργίας.

Αυτή τη φορά γιορτάζει μαζί με όλους μας τη γιορτή της μητέρας παρουσιάζοντας στο χώρο του έργα παιδιών που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο «Μητέρα και παιδί» που είχε προκηρύξει το 1994 σε συνεργασία με την UNICEF.

Τα έργα συνοδεύονται με λόγια παιδιών για τη μαμά που καταγράφουν την εικόνα της μητέρας όπως τη ζουν όπως τη θέλουν και την αναζητούν τα παιδιά. «Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό πριν από 19 χρόνια και ίσως σήμερα να είναι γονείς» υπογραμμίζει η Διεύθυνση του Μουσείου.

Να τι έγραψαν μερικά παιδιά για τη μαμά τους: «η μαμά είναι χάδι, παιχνίδι και μάθημα Γιάννης, 8 ετών. Η μαμά είναι μία αγάπη Φοίβος, 8 ετών. Εγώ κοντά της νοιώθω ασφάλεια, συμπληρώνει ο Λέανδρος, 11 ετών. Η μαμά μου είναι η κουζίνα που μοσχοβολάει, αναφέρει η Μαριάννα, 10 ετών. Η μαμά μου είναι για μένα μία αγκαλιά, λέει η Βασιλική, 11 ετών. Η μαμά μου είναι ένα σπίτι που παίζουμε, τονίζει η Αικατερίνη, 6 ετών».

Το Μουσείο Μηλεών απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα παιδιά της περιοχής μας, προτρέποντάς τα να ζωγραφίσουν την εικόνα της μαμάς και γράψουν τι είναι για τα ίδια η μητέρα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν το έργο τους όταν επισκεφτούν το Μουσείο ή να το στείλουν στη διεύθυνση: Τοπικό Μουσείο Μηλεών, Δήμου Νοτίου Πηλίου, Μηλιές Πηλίου Τ.Κ. 37010. Παράλληλα μπορούν να το ανεβάσουν μαζί με τα λόγια που έχουν γράψει σε χαμηλή ανάλυση στο hfstam@otenet.gr ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2423086602. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.