Headlines News :

Μισθός; Ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις!

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 14 Μαΐου 2013 2:45 π.μ.

"τον έφαγε η γάτα"
Γράφει η Σοφία Χολέβα

Είναι σαν να σε βλέπω, νέε/α άνεργε φίλε/η. Καθαρίζεις τα ερυθρόλευκα αυγά σου, αυτά που σου ξέμειναν από το Πάσχα. Προσεύχεσαι να μην πάθεις καμιά δηλητηρίαση, γιατί ούτε ασφαλισμένος είσαι, ούτε λεφτά για γιατρούς και νοσοκομεία για πλύσεις στομάχου έχεις. Ελπίζεις να την γλιτώσεις το πολύ με ένα κόψιμο και εκεί που σκοτώνεις την ώρα σου, για να σκοτώσεις την πείνα σου, την ανεργία σου, την απραξιά σου κλπ… Τζουπ σε παίρνει κι αυτή από τις Σέρρες με τη σπιρουλίνα της τηλέφωνο.

Άσε μας κουκλίτσα μου! Το ξέρω το έχω ζήσει κι εγώ. Η τροφή του μέλλοντος να μου λέει στο τηλέφωνο και τέτοια! Βρε Χριστιανή μου δεν θέλω να της λέω, μα αφού κλείσαμε, σκέφτηκα…. Βρε λες; Δεν έχουμε που δεν έχουμε φράγκο, τσιγκολελέτα, μήπως αν μασουλούσαμε σπιρουλίνες καταφέρναμε να την βγάλουμε και φέτος; Να δεις που στο τέλος θα κάνουν επιστραύτεση και θα μας βάλουν να δουλεούμε τζάμπα. Τι άνεργος και βλακείες; Δούλος είναι καλύτερα. Ε μα δεν βαρέθηκες ακόμα να μένεις με την μανούλα σου; Εσύ δεν ήθελες να καταφέρεις να φύγεις επιτέλους από το πατρικό σου και να σταθείς στα δικά σου πόδια; Ορίστε να η ευκαιρία που περίμενες! Στα κάτεργα είναι καλύτερα!

Κλεισμένοι όλοι στα δικά μας κάτεργα, στον κύκλο των δυσφοριών μας, χαράτσια, πολυνομοσχέδια, κατώτατος μισθός, πανελλήνιες, ξεπανελλήνιες δεν ξέρω αν στα αλήθεια μας μένει χρόνος να χαρούμε μια βόλτα στην ανοιξιάτικη μπόρα. Νύχτα ήταν που ψήφισαν το “νεότερο” νέο κατώτατο μισθό, νύχτα είναι που αρχίζουν και βουτούν στο κενό καινούργιες ταφόπλακες απ’τις ταράτσες. Μα ας είναι καλά κάτι ιδρωμένες ερυθρόλευκες φανέλες, με νταμπλ και κύπελλα. Μέχρι και ο οπαδός όμως μου φαίνεται έχασε την λαχτάρα του για νίκη. Δεν έχουν πια το ίδιο χρώμα οι νίκες μας.

Παραφράζοντας τα Διάφανα Κρίνα. “Κυριακή των Βαΐων ανοιξιάτικο βράδυ σου στέλνω για τη γιορτή σου κατώτατο μισθό απ' τον Άδη.” Μα είναι με τα καλά τους; Με τέτοιους μισθούς μόνο οι νεκροί ζούνε! Τελικά δεν ξέρω, τι είναι καλύτερο; Να μην δουλεύεις καθόλου ή να δουλεύεις για αυτά τα λεφτά; To work, or not to work ???

Υ.Σ Η μικρή, γλυκιά μου στήλη Λέξις, έκλεισε ένα χρόνο ζωής στο www.artandcity.gr! Η πρώτη ανάρτηση είχε ανέβει στις 3/5/2012. Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις της στήλης εδώ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.