Headlines News :

7ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νέων Μουσικής.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 2:32 π.μ.

Νάπολη, Ιταλία. 

Έως τις 18 Μαΐου 2013. 

Τέσσερις αυστηρά επιλεγμένες σχολικές χορωδίες της Ελλάδας εκπροσωπούν το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και την Ελλάδα στον 7ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικής του Castellamare di Stabbia (Νάπολι), που άρχισε τη Δευτέρα 13 Μαΐου και τελειώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2013.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 5ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου - Μπραχάμι πέρυσι, που πήρε το 1ο Βραβείο, αναμένεται να διακριθούν και οι φετινές ελληνικές Σχολικές Χορωδίες που επιλέχθηκαν να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα και τον Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών.

Οι Σχολικές Χορωδίες είναι:
1) Η Χορωδία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Χαρτοφύλακα.
2) Η Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου υπό τη διεύθυνση της Κων/νας Παπαγεωργίου.
3) Η Χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παπαγγελόπολου.
4) Η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Μπουγά» Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση της Κων/νας Κορμά.

Ως γνωστόν, την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο Δήμος Καρδίτσας.

Η Καρδίτσα διαμέσου της ΕΡΤ1, της ΝΕΤ, του Α΄ προγράμματος, του Β΄ προγράμματος, της ΕΡΑSport και του τηλεοπτικού – ραδιοφωνικού σποτ ακούστηκε ότι υπάρχει πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, χορωδιακά σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο ελληνισμό.

Πάνω από 3000 εκτελεστές έδωσαν το παρόν στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, υλοποιώντας στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Μουσικό φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.
Μοιραστείτε το :

1 σχόλιο:

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.