Headlines News :

Μουσικό Σάββατο.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 3:16 π.μ.

Λάρισα, Τρίκαλα. 

Σάββατο 11 Μαΐου 2013. 

Πολλές οι επιλογές για το Σάββατο 11 Μαΐου 2013 και φυσικά το ArtandCity.gr σάς προτείνει τα καλύτερα! Δείτε λοιπόν τι παίζει στη Θεσσαλία και διαλέξτε για τη βραδινή σας έξοδο.

DeNovo Band. 

Saying goodbye for the season to you all with our beloved!


Τέλος εποχής..και μαζί της κλείνει ακόμη ένα κεφάλαιο που ομολογουμένως αγαπήσαμε! Ας μην πούμε περισσότερα όμως... Άς περάσουμε την τελευταία νύχτα στο ΌΝΑΡ... που μας αποχαιρετά και 'ο,τι ήθελε προκύψει! Φυσικά δεν θα λείψουν τραγούδι, κέφι, χορός...

Ραντεβού 11 Μαΐου 2013, λίγο μετά τις 10 το βράδυ! 

DeNovo Band!


Info:
DeNovo Band.
Σάββατο 11 Μαίου 2013, 10μμ.
Όναρ, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.





Νat Birchall Quintet, A Sax Supreme.


11-12 Μαίου 2013.

Nat Birchall: Tenor & Soprano saxophone
Adam Leslie Fairhall: Piano
Corey Mwamba: Vibes – Percussion
Nicholas Mark Blacka: Bass
Paul Hession: Drums

Γεννήθηκε, μεγαλωσε και ζει στη Βοριοδυτικη Αγγλια. Εκει, στις εξοχες του Lancashire και τη μουνταδα του Manchester, δυσκολα θα μπορουσε κανεις να πιστεψει οτι “φυτρώνει” jazz και μαλιστα στα καλυτερα της, αλλα,o Nat Birchall ηταν αυτος που έσπασε τη σιωπη. 

Γεννηθηκε το 1957 σε ενα χωριό του βρετανικου Βορρα και εκει που θα περιμενε κανεις οτι τα νιάτα του θα τα περναγε κολλημενος με τους Joy Division και την μετα- πανκ σκηνή του Μάντσεστερ, αυτος εδειχνε την αφοσιωση του σε κατι τζαμαικανους μάστορες του σαξόφωνου, σαν τον τεραστιο Tommy Mc Cook και το ολοφωτο βασιλειο της dub. Ο Nat ασχοληθηκε οσο λιγοι με το σαξοφωνο και το 1999, με την κυκλοφορια του πρωτου του αλμπουμ “Sixth Sense”, οι “γνωστες” της βρετανικης jazz σκηνης απο το Λονδινο, αρχισαν να μιλουν για μια αποκαλυψη. Το περιοδικο Mojo εγραφε πως ο ηχος του Birchall ακολουθουσε την spiritual παραδοση του John Coltrane και οντως ετσι ήταν. Αυτή η -πνευματική κυρίως- προσήλωση στο κολτρεϊνικό σύμπαν, ακολουθεί τον Brirchall τα τελευταια τριάντα τέσσερα χρόνια, παρά το γεγονός ότι στην αρχή ακολούθησε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια. Υπήρξε στενός συνεργάτης του τουρκου Akay Temiz, ενώ ασχολήθηκε με την hip hop σκηνή και τους Corner Crew, μπαντα με σαφεις επιρροες απο τη jazz. Μέσα στα χρόνια οι μουσικες αναζητήσεις του Birchall γινονταν ολο και πιο συνθετες και η ενασχοληση του με την spiritual κληρονομια του Coltrane, μετουσιώθηκε σε μια αριστοτεχνικη, πλην ομως περισσοτερο εσωτερικη εκφραση μεσα απο το σαξοφωνο. Διαφοροι τον συμβουλευαν να αφησει το Μαντσεστερ και να χωθει στη jazz σκηνη του Λονδινου, η επιτυχια ετσι κι’αλλιως ηταν εγγυημενη.

Ο Birchall δεν ηταν σαν τους αλλους. “Ζουσα μεσα σε μια τεραστια φυσσαλιδα” λέει σε μια συνέντευξη του , αποδεικνυοντας για μια ακομη φορα το ποσο μοναχικος ηταν ο δρομος που ειχε διαλεξει. Όταν όμως γνωρισε τον νεαρότατο, συντοπιτη και ταλαντουχο τρομπετιστα Matthew Halsall, ολα αλλαξαν.

Με το “Akhenaten” (αλμπουμ που ηχογραφησε το 2008 στην Gondwana Records την εταιρεια του Halsall) ξεκινησε ενα γοητευτικο ταξιδι στη χωρα της “μουσικης που ερχεται απο μεσα”, επιτελους βρηκε συνεργατες που μιλουσαν την ιδια γλωσσα (ο Halsall, o εξαιρετικος πιανιστας Adam Fairhall,ο μπασιστας Gavin Βarras και ο ντραμερ Gaz Hughes) και σιγα -σιγα,ολοι μαζι αρχισαν να “οικοδομούν” μια νέα μουσική κατάσταση στο γκριζο -και πολλες φορες- δυσοίωνο Μάντσεστερ μια πανεμορφη, λυρικοτατη και απλη στo συνολο της jazz,” Πρεπει να παίζει κανείς με όση περισσότερη ψυχή μπορεί, να ειναι πειστικος για τις προθεσεις του. Δεν υπάρχει καποιο κρυμμενο νοημα μεσα σε ολα αυτα, μονο η αληθεια για το πως νοιωθει κανεις τη μουσικη” λεει ο Birchall, o οποιος συνεχιζει με το ιδιο παθος το εσωτερικο του ταξιδι στον πλανητη της Jazz και με το κανουργιο του αλμπουμ “A World Without Form” (που ηχογραφησε το 2012 στη δικη του εταιρεια Sound Soul and Spirit) ακολουθει το ιδιο πνευματικο μονοπατι μεσα στην καρδια της μουσικης,μοναδικος και εσωτερικος οπως παντα.

Οπλισμενος με το απολυτα προσωπικο, λυρικο και αρμονικο του υφος, ο Nat Birchall, (μαζι με τους συνεργατες του) ερχεται για πρωτη φορα στην Ελλαδα για δυο μοναδικες μυσταγωγικες βραδιες. 

Info:
Nat Birchall Quintet.
11& 12 Μαΐου 2013, 10μμ.
Duende Jazz Bar, Λόφος Φρουρίου, Λάρισα.
Είσοδος: 20€ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και 1 ποτήρι μπύρα Fischer 500 ml).





Jazz Noir και Diminuita Swing Trio.

" Οι Jazz Noir είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους Μάριο Παπαστάθη (κιθάρα), Ορέστη Κρικώνη (κιθάρα, βιολί) και Αριάδνη Τσιρίδου (φωνή). Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει διασκευές από κλασικά jazz και latin κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς επίσης και της γαλλικής swing (gypsy jazz) μουσικής. Οι Jazz Noir με τις εμφανίσεις τους σκοπό έχουν να δώσουν στο κοινό τους τη δυνατότητα προσέγγισης των συγκεκριμένων μουσικών ειδών μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα,προτείνοντας συγχρόνως και κάτι διαφορετικό στα μουσικά δρώμενα της πολης των Τρικαλων και οχι μονο..."

Μαζι τους θα εμφανιστουν και οι DIMINUITA που με αρχή το 2007, κινούνται στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club de France, ερμηνεύοντας διασκευές των Django Reinhardt-Stephane Grappelli, αλλά και άλλων συνθετών της εποχής. 

Επίσης παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011 με τίτλο “a-rhythmology”.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα και από το 2010, ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στο εξωτερικό, με εμφανίσεις στο Βέλγιο, Ολλανδία,Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Καθαρός, φυσικός ήχος ακουστικών οργάνων και ελευθερία μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης, με τον αέρα του swing, αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.


Τα μέλη είναι τα εξής: 
Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα

Έφη Σαράντη κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης κοντραμπάσο

Info:
Jazz Noir και Diminuita Swing Trio.
Σάββατο 11 Μαΐου 2013, 10μμ.
Κεντρική Πλατεία Μουσική Σκηνή, Τρίκαλα.
Είσοδος 7€.





Hot Rats.

Μια βραδιά αφιερωμένη στο ROCK!  Aυτή τη νύχτα ελάτε μαζί μας στο μεγαλύτερο μουσικό ταξίδι!


Ενα πλούσιο πρόγραμμα με ότι καλύτερο έχει γραφεί στο κλασσικό και ποιοτικό ROCK! 

Αθάνατες μελωδίες και κομμάτια των:
J. Hendrix - Doors - ZZ Top - Bad Company
Deep Purple - Uriah Heep - Santana

R. Gallagher - Led Zeppelin - Black Sabbath
Socrates- Pink Floyd - Rolling Stones
Black Sabbath - Cream - Lynyrd Skynyrd!

Οι Hot Rats είναι:
Γιάννης Παλιούρας: Bass Guitar
Γιάννης Αυγερινός: Drums
Θέμης Νάκας: Lead Guitar
Ηλίας Νικολαίδης: Vocals
Δημήτρης Παπάζογλου: Keyboards

Info:
Hot Rats.
Σάββατο 11 Μαΐου 2013, 10:30μμ.
All Alive, Λάρισα.
Eίσοδος 7€ με ποτό.





For Sale Band.

Οι "For Sale" Band, μετά απο μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων, έρχονται και στο Music Bar ΣΤΑΘΜΟΣ αυτό το Σάββατο 11 Μαίου! Pop, rock, funk, soul και ανεβασμένη διάθεση, συστατικά για μια πολύ όμορφη βραδιά! 

Οι FOR SALE είναι:
Δημήτρης Φωτίου - vocals
Βασίλης Λιάκος - el. bass
Δημήτρης Ζέλιος - el. guitar, vocals
Βασίλης Λούγγος - drums

Info:
For Sale Band.
Σάββατο 11 Μαΐου 2013, 11μμ.
Σταθμός Music Bar, Φαρσάλων 22, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.





Βασίλης Καζούλλης Unplugged Live.

Ο Βασίλης Καζούλλης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα (Φανή, Αν ήσουν άγγελος, Κάτι να γυαλίζει, Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό, Αεροπλάνα, Βορινό Λιμάνι, Κοπέλες για λίγο, Τα φιλιά του Αυγούστου κ.α.). Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους BEATLES, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος.

Γεννήθηκε στο Ασκληπειό της Ρόδου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακομίζει με την οικογένεια του στην Αθήνα. Η κλίση του στη μουσική διακρίνεται από νωρίς. Σε μια κιθάρα, δώρο του πατέρα του, στα σχολικά του χρόνια, θα ανακαλύψει μόνος του τους μουσικούς δρομους και θα δοκιμάσει τις πρώτες του μελωδίες. Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μαθημάτων μουσικής στο ωδείο της γειτονιάς, θα συνεχίσει δημιουργώντας ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα στα φοιτητικά του χρόνια στην ΑΣΟΕΕ, απ' όπου αποφοίτησε το 1983. Μετά το πτυχίο, υπηρετεί για δύο χρόνια στην Αεροπορία, συνεχίζοντας να γράφει στίχους και μουσική. Όταν απολύεται έχει έτοιμη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης είναι ο ο άνθρωπος που ακούει τη δουλειά του και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια περίπου εποχή - αρχές 1987 - επιλέγεται ως «νέο ταλέντο» από τον Διονύση Σαββόπουλο για να εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι», όπου ερμηνεύει το τραγούδι του «Φανή».

Στα τέλη του ίδιου έτους κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Μπλε Μωρό», από την εταιρία Lyra. Ακολουθούν τα «Τρύπια Καπέλα» (1989/Minos EMI), «Κάτι να γυαλίζει» (1992/ Minos EMI), «Βορεινό λιμάνι» (1995/Minos EMI), «Τα φιλιά του Αυγούστου» (1998/Lyra), «Τόσες αποστάσεις» (ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό, 2000/Lyra), «Ραντεβού στην Εθνική» (2001/Lyra), «Μόνο να μου γελάς» (2004/Lyra), "Απ' το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη" (2009/ΕΠΤΑ 7 - Legend), όλα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του ιδίου.

Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στην Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λάχτι (Φιλανδία), όπου και διακρίνεται, ενώ το 2002 πραγματοποιεί το όνειρό του να παίξει στο Liverpool, την γενέτειρα των BEATLES, καθώς και στο Cardiff, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης Καζούλλης, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, δύναμη και χαρά και η αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να "φορτίζει τις μπαταρίες του" και να συνεχίζει…

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974816991.


Info:

Βασίλης Καζούλλης Unplugged Live.
Σάββατο 11 Μαΐου 2013, 10:30μμ.
Αέρινο, Καλαμπάκα, Τρίκαλα.
Είσοδος: 10€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.