Headlines News :

Την «ΦΑΥΣΤΑ» παρουσιάζει το Θεσσαλικό.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 2:33 π.μ.

Λάρισα.

Το θρυλικό έργο του Μπόστ (Μέντης Μποσταντζόγλου) «ΦΑΥΣΤΑ» θα παρουσιάσει το ερχόμενο καλοκαίρι το «Θεσσαλικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου.


Η «Φαύστα» θεωρείται κλασσικό έργο της Ελληνικής δραματουργίας και έχει παρουσιαστεί άπειρες φορές από Κρατικά, Δημοτικά και ιδιωτικά Θέατρα στην Ελλάδα, στην Κύπρο κ.α.

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» είναι η πρώτη φορά που ανεβάζει την «Φαύστα», ενώ με την «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ, που είχε σκηνοθετήσει ο Κώστας Τσιάνος, γνώρισε πραγματικό θρίαμβο και παίχτηκε το Χειμώνα 1994 -95 και το Καλοκαίρι σε περιοδεία.

Ο Μπόστ είχε ιδιαίτερους δεσμούς με το «Θεσσαλικό Θέατρο», αφού ήταν ένα από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη και έγραψε κείμενα για τις πρώτες επιθεωρήσεις του «Θεσσαλικού Θεάτρου», στο έργο «Της Λαρίσης το ποτάμι» και « Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Οι πρώτες παραστάσεις θα δοθούν τέλη Ιουνίου, στο υπέροχο Θέατρο «Αυλή του Μύλου», που έχει βελτιωθεί στα πλαίσια της γενικής ανάπλασης του «Μύλου του Παππά».

Θα ακολουθήσει περιοδεία, πρώτα στη περιφέρειά μας και μετά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εκτός από τον Κώστα Τσιάνο που θα σκηνοθετήσει το έργο, το σκηνικό και τα κοστούμια θα επιμεληθεί ο εξαίρετος Άγγελος Μέντης.

Τη μουσική και τα τραγούδια θα συνθέσει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Το ρόλο της «Φαύστας» θα ερμηνεύσει η στενή συνεργάτης του «Θ.Θ.» Νικολέττα Βλαβιανού.

Τους άλλους σημαντικούς και απαιτητικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Ηλίας Μπερμπέρης, Σταύρος Νικολαϊδης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος, και Χάρης Φλέουρας.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.