Headlines News :

Ένας ακόμη αστεροειδής κοντά στη Γη.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 4:51 π.μ.

Ο αστεροειδής 2013 ΕΤ, διαμέτρου εκατό μέτρων, θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου ίση με δυόμιση φορές την απόσταση Γης-Σελήνης. 

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει πάνω στη Γη, σύμφωνα με το Space.com, όμως η εμφάνισή του προκαλεί νευρικότητα στους επιστήμονες, καθώς μέσα σε λίγες μέρες είναι ο δεύτερος άγνωστος έως τώρα αστεροειδής που ανακαλύπτεται.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο αρκετά μικρότερος αστεροειδής 2013 EC, διαμέτρου δέκα μέτρων, πέρασε πολύ πιο κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου ίση με την απόσταση Γης-Σελήνης.

Η περίοδος μετά το πρόσφατο καταστροφικό περιστατικό έκρηξης αστεροειδούς 17 μέτρων πάνω από τη Ρωσία, χαρακτηρίζεται από την αύξηση της συχνότητας εμφανίσεων αστεροειδών κοντά στον πλανήτη μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δυνητική απειλή, αφού η αύξηση αυτών των παρατηρήσεων οφείλεται στις βελτιωμένες τεχνικές και δυνατότητες των αστρονόμων, οι οποίοι είναι πλέον σε θέση να εντοπίζουν ουράνια σώματα, που δεν γίνονταν αντιληπτά στο παρελθόν.

Από το ένα εκατομμύριο αστεροειδών που προσεγγίζουν τη Γη, έχουν εντοπιστεί μόνο οι 9700. Η NASA έχει εντοπίσει το 95% των περίπου 980 αστεροειδών διαμέτρου άνω του ενός χιλιομέτρου και κανείς από αυτούς δεν προβλέπεται να διασταυρωθεί με τη Γη στο προβλέψιμο μέλλον.

Αντικείμενα από το διάστημα μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στη Γη χωρίς προειδοποίηση, αφού οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων την ύπαρξή τους. Εκτιμάται ότι ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια, είχε διάμετρο δέκα χιλιομέτρων.
Πηγή: ert.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.