Headlines News :

Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 3:26 π.μ.

Βόλος.

Αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. 

Αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον διοργανώνεται από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων – Παράρτημα Βόλου, την Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και τις Εκδόσεις ΖΗΤΗ η παρουσίαση των βιβλίων Πληροφορικός Γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο & Ψηφιακά Πλαίσια Μάθησης στο νέο ψηφιακό σχολείο. 

Τα βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ με συγγραφείς τους εκπαιδευτικούς Αλέξανδρο Καπανιάρη (Καθηγητή Πληροφορικής, υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Μαγνησίας) και την Ελένη Παπαδημητρίου (Νηπιαγωγό).
Τα βιβλία εκτός από τον καλαίσθητο σχεδιασμό και την εκπαιδευτική δομή στην αρχή κάθε κεφαλαίου παρουσιάζουν τον σκοπό, τους διδακτικούς στόχους, καθώς και τις λέξεις-κλειδιά του θέματος.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται το Θεωρητικό μέρος, όπου γίνεται προσπάθεια να δοθεί μια όσο το δυνατόν περιεκτικότερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση σχετικά με το εκάστοτε θέμα. Τη θεωρία ακολουθούν οι Εργαστηριακές Παρουσιάσεις, όπου πραγματοποιείται μια βήμα-βήμα προσέγγιση του «τεχνικού» μέρους, όπως λόγου χάρη ο τρόπος δημιουργίας. Στη συνέχεια παρατίθενται οι Μελέτες Περιπτώσεων (Case Studies) που αποτελούν παραδείγματα διδακτικών παρεμβάσεων.


Οι εκδόσεις συνοδεύονται από εκπαιδευτικό CD-ROM με βοηθητικό υλικό και προλογίζονται αντίστοιχα από τον Καθηγητή Παιδαγωγικών και Διδακτικής της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Κώστα Βαϊνά (Πληροφορικός Γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο) και τον Καθηγητή Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. κ. Δ. Ψύλλος (Ψηφιακά Πλαίσια Μάθησης στο νέο ψηφιακό σχολείο).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από το Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, το Διευθυντή του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου κ. Βαϊνά Κων/νο, εκπρόσωπο των εκδόσεων ΖΗΤΗ, τη Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα και τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Χαράλαμπο Σταχτέα.


Τα βιβλία θα παρουσιάσουν: ο Ηλίας Ματσαγγούρας, Καθηγητής Διδακτικής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος των ερευνητικών εργασιών (project) στο Λύκειο, ο Ηλίας Χούστης, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δ/ντή του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (Ι.Ε.Τ.Θ.) και ο Κων/νος Βαινάς Καθηγητής, Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Διευθυντής Παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Αλέξανδρος Καπανιάρης, Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν.Μαγνησίας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Ελένη Παπαδημητρίου, M.Sc., M.ed., Εκπαιδευτικός ΠΕ60.


Info:
Παρουσίαση εκδόσεων για νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, 7μμ.
Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Ιάσονος & Κουμουνδούρου, Βόλος.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.