Headlines News :

Στην παγκόσμια ελίτ πέντε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 10:34 π.μ.

Ελλάδα.

Στο 3% της ελίτ των πανεπιστημίων όλου του κόσμου κατατάσσουν Ισπανοί ερευνητές πέντε ελληνικά ιδρύματα.

Πρόκειται για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για τα Πανεπιστήμια Πατρών και Κρήτης, τα οποία πλασάρονται στα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με την παγκόσμια λίστα ταξινόμησης την οποία χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια η ερευνητική ομάδα από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC, που δημοσιοποίησε το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης. 

Για τη συγκρότηση της λίστας, οι Ισπανοί ερευνητές λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο το δημοσιευμένο έργο των πανεπιστημιακών σε περιοδικά, αλλά και εκείνο στο διαδίκτυο, διευρύνοντας έτσι τον αριθμό των προς κατάταξη ιδρυμάτων, από 20.372 το 2012, σε 21.250 το 2013.

Το Αριστοτέλειο, μάλιστα, βρίσκεται στο καλύτερο 1% και καταλαμβάνει συγκεκριμένα την 194η θέση, υποχωρώντας κατά 36 θέσεις σε σχέση με το 2012. Επιπλέον, τρία Πανεπιστήμια (Αιγαίου, Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ επτά (Πολυτεχνείο Κρήτης, Οικονομικό Αθηνών, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Πειραιώς, Ανοιχτό, Γεωπονικό) στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης. 

Για πρώτη φορά, δύο ελληνικά ΤΕΙ, αυτά της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, εμφανίζονται στο καλύτερο 10% της παγκόσμιας κατάταξης. Πάντως, όπως τονίζουν οι ερευνητές, η πλειονότητα των ελληνικών πανεπιστημίων αντιμετώπισε προβλήματα την τελευταία χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκονται οι ΗΠΑ.
Πηγή: lifo.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.