Headlines News :

3 πιανίστες - 4 εποχές.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 4:12 π.μ.

Λάρισα.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013.

Αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. 

Συναυλία με τους: Χρήστο Λενούτσο, Φανή Καραγιάννη και Μαριλένα Λιακοπούλου.

Θα παρουσιαστούν έργα από τον J. S. Bach μέχρι συνθετών του σήμερα στην προσπάθεια να φανεί η μουσική εξέλιξη από την Προκλασική στην Κλασική, Ρομαντική, Σύγχρονη κλασική μουσική και Νέα μουσική. Στη λεγόμενη ''Νέα μουσική'' θα παρουσιαστεί ένα έργο για πιάνο του Κώστα Τσούγκρα που μας μεταφέρει ένα μικρό μέρος από τις ιδέες των συνθετών του σήμερα.

Χρήστος Λενούτσος.
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη & Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου σπουδάζοντας με τους Doris Wolf-Blumauer & Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο "Magister der Kuenste (Master of Art)". Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο "Ελένη Μυκονίου" από την Ακαδημία Αθηνών.

Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος "Τζίνα Μπαχάουερ", του υπουργείου "Επιστημών & ερευνών Αυστρίας" καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης". Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία. Επίσης έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με την συμφωνική ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με την συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου- Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohen και Malkom Bilson.


Φανή Καραγιάννη. 
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε πιάνο με τις Λίλα Ρίζου και Christine Fressinier ενώ παράλληλα σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά με τους Δημήτρη Δημόπουλο (πτυχίο αρμονίας) και Χρήστο Σαμαρά (πτυχία αντίστιξης και φούγκας). Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, τσέμπαλου καθώς και μουσικής δωματίου με τους: Γ. Χατζηνίκο, Α. Γαρουφαλή, Δ. Τουφεξή, Μ. Δαλμάτη, Μ. Tirimo, Br. Fredriksen, D. Deliponti, M. Margaunt. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την μελέτη της σύγχρονης μουσικής ενώ πραγματοποίησε αρκετές πρώτες εκτελέσεις έργων του 20ου και 21ου αιώνα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε έργα σύγχρονου ρεπερτορίου, όπως στους Γάμους του I. Stravinsky και στα Carmina Burana του C. Orff (υπό την διεύθυνση του Γ. Χατζηνίκου και την Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της Σόφιας). Παρουσίασε σε α΄πανελλήνια εκτέλεση έργα των El. Allberga, Ed. Roxbough, Al. Schnittke, A. Part, Κ. Τσούγκρα, Χ. Ναβροζίδη κ.α. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τις τάξεις σύνθεσης των: Χρ. Σαμαρά, Μ. Λαπιδάκη, Κ. Τσούγκρα και Β. Κίτσου για την α΄παρουσίαση έργων των νεότερων συνθετών. Διδάσκει στο ωδείο Φ. Νάκας (παράρτημα Θεσσαλονίκης). Κατά καιρούς μαθητές της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Μαριλένα Λιακοπούλου.
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε πιάνο και νομικά στη γενέτειρά της. Μετά την αποφοίτηση της από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στους διακεκριμένους πιανίστες και παιδαγωγούς Ντόρα Μπακοπούλου (Αθήνα) και Bernard Ringeissen (Παρίσι). Ήδη από τα χρόνια των σπουδών της η Μαριλένα Λιακοπούλου στρέφεται με ζωηρό ενδιαφέρον στα έργα μουσικής δωματίου. Παρόλο που συχνά εμφανίζεται σε σόλο ρεσιτάλ και ως σολίστ με ορχήστρες, ακολουθεί μια πλούσια καριέρα στο χώρο της μουσικής δωματίου συμπράττοντας με εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Έχει παρουσιαστεί και διδάξει σε μεγάλες αίθουσες, φεστιβάλ και master-classes Μουσικής Δωματίου, όπως Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Mουσικής Δωματίου της Briançon, Academie de Musique de Saint-Maximin, Porto Carras Master-Classes, Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αίγινας, Θερινή Ακαδημία Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ.α

Η Μαριλένα Λιακοπούλου έχει ηχογραφήσει για την ελληνική και γαλλική ραδιοφωνία και τηλεόραση, και έχει βραβευτεί από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ της Briançon για την εξαιρετική ερμηνεία της στην παρουσίαση του συνολικού έργου μουσικής δωματίου του Fr. Poulenc. (Ιούλιος 1999). Το ρεπερτόριο της καλύπτει μια ευρεία γκάμα έργων για σόλο πιάνο, κονσέρτων και έργων μουσικής δωματίου από το Μπαρόκ μέχρι τις τελευταίες ελληνικές και διεθνείς δημιουργίες. Είναι μέλος του Τρίο Θεσσαλονίκης, κατέχει τη θέση της Α΄ κορυφαίας στο πιάνο στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και παίζει την βάρβιτο στο συγκρότημα αρχαίας ελληνικής μουσικής “Ορφεία Αρμονία”.

Info:
3 πιανίστες - 4 εποχές.
Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, 8:00μμ.
Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και ιδιαίτερα ,ας μου επιτρέψετε ,στον αγαπητό Χρήστο Λενουτσο.Μακαρι να μπορέσω να απόλαυσω την συναυλία σας.
    Νίκος Στεφάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.