Headlines News :

Ρεσιτάλ Πιάνου.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 3:11 π.μ.

Λάρισα.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας φιλοξενούν τον καταξιωμένο πιανίστα Hugues Leclere την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00.


Ο καλλιτέχνης θα χαρίσει στο κοινό της Λάρισας ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου – αφιέρωμα στο Claude Debussy με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, ερμηνεύοντας έργα για σόλο πιάνο 22 σύγχρονων συνθετών, ειδικά γραμμένα γι’ αυτό το αφιέρωμα.

Γραμμένα ανάμεσα το 1909 και το 1913, τα δύο βιβλία των Πρελούδιων για πιάνο του Claude Debussy αναβιώνουν την ταραγμένη συναισθηματική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Ευρώπη πριν τον A” Π.Π. Τα 24 Πρελούδια που παραμένουν μέχρι σήμερα ≪μοντέρνα≫, χάραξαν μέσα από την πρωτοποριακή τους γραφή, τον δρόμο για τους συνθέτες του 20ου και του 21ου αιώνα. 22 νέα έργα σύγχρονων συνθετών, μεταξύ των οποίων οι G. Pesson, P. Hersant και T. Escaich γράφτηκαν ειδικά για την επέτειο των Εκατό Χρόνων Debussy. Ο Hugues Leclere συνεργάζεται με συνθέτες, συμβάλλοντας στις παραγωγές νέων έργων. Κορυφαίος ερμηνευτής έργων του Debussy, του Ravel και άλλων σύγχρονών τους συνθετών, εκφράζει την ερμηνευτική του ωριμότητα μέσα από το γερμανικό ρεπερτόριο (Haydn, Brahms, Beethoven). Παράλληλα, διδάσκει στο Παρίσι και στη Λυών και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ Nancyphonies.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Info:
Ρεσιτάλ Πιάνου. 
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, 8μμ.
Γαλλικό Ινστιτούτο, Λάρισα.  
Είσοδος ελεύθερη. 
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.