Headlines News :

Η υφήλιος… επί χάρτου.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 5:28 π.μ.

Βόλος.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. 

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στη Λέσχη Βόλου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Λούλη «Η υφήλιος… επί χάρτου». Η ιστορική εξέλιξη των κρατών της γης και η πλανητική «οικοφονία»».

Όπως επισημαίνει ο κ. Λούλης, «η έκδοση του βιβλίου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους της δαπάνης- που στο σύνολο της θα καλυφτεί από κληροδότημα της οικογένειας Λούλη- για την ανέγερση τεσσάρων μονώροφων κτιρίων με σκοπό τη μελέτη της ιστορίας, προβολών και διαλέξεων, για τη μόρφωση και εμψύχωση των Ελληνικής καταγωγής Καλαάς του Πακιστάν, Γκρετσιάνων της Ιταλίας (Καλαβρίας), Μεχμανά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Γκαγκαούζων της Μολδαβίας. 
 
Οι υπέροχοι αυτοί αδελφοί μας, που βρεθήκαν κυριολεκτικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέσα σε ξεχωριστές κιβωτούς, αντιμετωπίζοντας ξεχασμένοι τους κατακλυσμούς της ιστορίας σε ένα ταξίδι που άρχισαν πριν δεκάδες αιώνες, ζώντας με ένα αθάνατο όνειρο της ψυχής του «την Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει».Όλα όσα αναφέρονται στο βιβλίο αυτό, που είναι ένας συγκερασμός ανθρωπογεωγραφίας, ιστορίας, γεωπολιτικής και προβληματισμού για το μέλλον του οικοσυστήματος, μπορούν να ανατυπωθούν χωρίς άδεια, γιατί η ιστορία γράφεται από όλους και ανήκει σε όλους.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «για την ολοκληρωμένη συμπλήρωση της προσπάθειας μου αυτής θα είναι, ασφαλώς, πολύτιμη κάθε διόρθωση ή προσθήκη, παρατήρηση ή πρόταση.

Εύχομαι να βρεθούν αναγνώστες- με περισσότερες γνώσεις από εμένα- στους οποίους θα είμαι υπόχρεος αν μου στείλουν τις συμπληρώσεις τους ή τις παρατηρήσεις τους, ώστε να ακολουθήσει αρτιότερη η Β’ έκδοση (καθότι η ιστορία συνεχώς εξελίσσεται) συμπληρωμένη και διορθωμένη μ’ αυτές τις πολύτιμες παρατηρήσεις τους.


Info:
Η υφήλιος... επί χάρτου.
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, 7μμ.
Λέσχη Βόλου, Καρτάλη και Πολυμέρη, Βόλος.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.