Headlines News :

Ο Τζιμ το τζιτζίκι.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 5:21 π.μ.

Του Ευγένιου Τριβιζά.

Λάρισα, 16 & 17 Φεβρουαρίου 2013.

Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει στη δημοτική πινακοθήκη Λάρισας. Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο πιο γνωστός, αγαπητός και πολυβραβευμένος, ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας παραμυθάς έρχεται τώρα και στην Λάρισα.

«Ο Τζιμ το τζιτζίκι» παίζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 2 χρόνια στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου παιδιά κάθε ηλικίας χαίρονται με την καρδιά τους γιατί συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, εκφράζονται ελεύθερα και γίνονται ένα με τους ηθοποιούς – ήρωες του έργου. Πρόκειται για μια μεγάλη Μουσικοχορευτική παραγωγή του «θιάσου 81». 

Εφτά ηθοποιοί με ευφάνταστα κοστούμια και σκηνικά, χρήση πολυμέσων σε μία ξέφρενη και πραγματικά ξεσηκωτική μουσική ενός άλλου σπουδαίου καλλιτέχνη, του ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ. 
Ο «ποιητής παραμυθιών» και «μαιτρ ανατροπών» Ευγένιος Τριβιζάς χρωματίζει ένα ακόμα παραμύθι για την φιλία και την υπεροψία, την άκυρη ζωή χωρίς τέχνη και μουσική, τις χαρές της συνύπαρξης και των φυσικών τροφών.
«Δυο λαλίστατα μυρμήγκια μαζεύουν και μαζεύουν όχι ένα ούτε δυο αλλά σαράντα δύο σπόρους ροδιού για το χειμώνα ενώ ένα χαμογελαστό τζιτζίκι παραδίπλα απορεί κι ομολογεί: Και μόνο που τα βλέπω παθαίνουν υπερκόπωση τα μάτια μου.
Ένα τζιτζίκι- αοιδός ικανός να σκαρώσει στο άψε σβήσε τραγούδι για τους πάντες. Απ’ τα μέρη περνούν δυο τροφαντές κότες, ένας ντελάλης σκύλος κι ένας μονόφθαλμος τυφλοπόντικας με την ασύλληπτη συμμορία του αλλά κι ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων.
Ο τελευταίος, μια απολαυστική κωμική φιγούρα, έχει ήδη εντοπίσει τις φωνητικοσυνθετικές ικανότητες του τζιτζικιού και θέλει να τον μεταλλάξει σε σούπερ σταρ του ζωολογικού στερεώματος.
Εδώ ο παραδοσιακός μύθος του τζίτζικα και του μέρμηγκα δεν έχει την καθιερωμένη, διδακτική εξέλιξη, αλλά ανατρέπεται σε μια εναλλακτική εκδοχή που όλοι σκεφτόμασταν μικροί: μήπως και το να αποταμιεύεις σ’ όλη σου τη ζωή σε στερεί ακριβώς από αυτή; Ή όπως τραγουδά ο τζίτζικας που εμπνέεται από τους εργατικότατους μέρμηγκες: Να Τζι Κανείς ή Να Μη Τζι;». 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.
Σκηνοθεσία: ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. 
Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ. 
Σκηνικά – κοστούμια: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ. 
Χορογραφίες: ΑΡΕΤΗ ΜΩΚΑΛΗ. 
Φωτισμοί: ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ. 
Παίζουν: ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, ΑΡΕΤΗ ΜΟΚΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΡΕΛΗΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ. 

Ο Τζιμ το τζιτζίκι θα ¨τραγουδήσει¨ στο αμφιθέατρο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Φεβρουαρίου στις 5:00μμ & 7:30μμ, ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Φεβρουαρίου στις 11:30πμ & 5:30μμ. 
Τιμή εισιτηρίων: Παιδιά: 8€  – Γονείς: 10, οικογενειακό: (4 άτομα) 30€.

Info:
Ο Τζιμ το τζιτζίκι.
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013.
Αμφιθέατρο Δημοτικής Πινακοθήκης, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.