Headlines News :

Γιατί το φαγητό στα αεροπλάνα είναι χάλια;

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 2:41 π.μ.

«Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι χάνουν -σε ένα βαθμό- την αίσθηση της γεύσης όταν ακούνε τον “λευκό θόρυβο” στο εσωτερικό των αεροπλάνων. 

Ο λευκός θόρυβος δημιουργείται από τον τυχαίο συνδυασμό ήχων, διαφορετικών συχνοτήτων και σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει την ικανότητα να μειώσει την αίσθηση του αλμυρού. Επιπλέον, σε συνθήκες χαμηλής πίεσης, παρατηρείται μείωση της αίσθησης των γεύσεων και των αρωμάτων. 

Στα 30.000 πόδια, η υγρασία στην καμπίνα του αεροπλάνου πέφτει κατά 15% και η χαμηλή πίεση “σπρώχνει” τα σωματικά υγρά προς τα πάνω. Συνεπώς, η υγρασία στον λαιμό τον επιβατών μειώνεται και τα σήματα της γεύσης και των αρωμάτων καθυστερούν να φτάσουν στον εγκέφαλο. Ένα οποιοδήποτε φαγητό, όταν σερβίρεται στον αέρα, χρειάζεται 30% περισσότερο αλάτι».

Επίσης το διαλυμένο αλάτι κάτω από μικροσκόπιο μοιάζει υπερβολικά πολύ με την θέα της γης από παράθυρο αεροπλάνου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.