Headlines News :

Χρόες live.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 12:20 μ.μ.

Καρδίτσα.

Σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013.

Το μουσικό σχήμα ''Χρόες'' συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2004 από το Γιάννη Μπάτρα και έκτοτε διατηρεί μια αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Επιδίωξη του είναι η ανάδειξη της τέχνης του λόγου και της μουσικής(τραγούδι). 

Γι αυτό και το ρεπερτόριο αποτελείται κυρίως από τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων και όχι μόνο δημιουργών, (σύγχρονων αλλά και παλαιότερων) ώστε να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικά δείγματα-παρακαταθήκες τόσο της μουσικής, όσο και της στιχουργικής-ποιητικής γραφής. Μέλημα της ομάδας είναι η διερεύνηση της ουσίας, του «πυρήνα» των τραγουδιών για ένα όσο το δυνατόν, πιο άρτιο αισθητικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 

Η μουσική ομάδα στη σημερινή της μορφή αποτελείται από τους: 
Γιάννη Μπάτρα: Πιάνο, ενορχηστρώσεις. 
Αναστασία Μαρκαντώνη: Φωνή. 
Χριστίνα Γρηγορίου: Βιολί. 
Χρήστο Διαμαντή: Κλασική κιθάρα. 

Η μουσική παράσταση «Με τη δύναμη των τραγουδιών» είναι η τελευταία δουλειά του σχήματος μέσα στην οποία μελωδίες και λόγια από διαφορετικές χρονικές γεωγραφικές και υφολογικές αφετηρίες διασταυρώνονται και συμπορεύονται σε μονοπάτια αρχέγονων συναισθημάτων και διαχρονικών ερωτημάτων, τα ίδια μονοπάτια που καλούνται να διαβούν τόσο οι συντελεστές όσο και οι θεατές της παράστασης στο αδιάκοπο ταξίδι της αναζήτησης της προσωπικής τους αλήθειας.

Info:
Χρόες live.
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, 10μμ.
Ρεμπέτικο, Καρδίτσα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.