Headlines News :

Ανεμώλια.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 3:08 π.μ.

Καρδίτσα. 

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013.

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης και της προβολής του ποιοτικού βιβλίου, ο Σύλλογος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Η ΑΘΗΝΑ» παρουσιάζει το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «ΑΝΕΜΩΛΙΑ».

Μέσα από την πλοκή του έργου ο Ζουργός μάς επιβιβάζει σε ένα ταξίδι λίγων ημερών με ιστιοπλοϊκό σκάφος, αλλά ουσιαστικά μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι λίγων δεκαετιών των 5 πρωταγωνιστών. Ο τρόπος με τον οποίον κάνει αναδρομές στις ζωές των «εταίρων» είναι ευχάριστος, ζωντανός και –πράγμα σπάνιο για τα flash back- δεν κουράζει τον αναγνώστη. Η γλώσσα του είναι πλούσια, λόγια κάποιες φορές, χωρίς όμως ποτέ να γίνεται «στείρα» ή επιτηδευμένη. Ταυτόχρονα το βιβλίο είναι μια ελεγεία στην εφηβεία καθώς διηγείται περιστατικά από το Λύκειο, από την πενταήμερη, από την μεταβολή που προκάλεσε η «επέλαση» των κοριτσιών στις έως τότε αμιγείς τάξεις αρρένων. Παράλληλα δε, η διεισδυτική ματιά του Ζουργού μάς προσφέρει έναν τρόπο να νιώσουμε τις αντιδράσεις των έφηβων σήμερα παιδιών μας.

Στην παρουσίαση, που γίνεται με τη χορηγία του βιβλιοπωλείου «ΠΑΙΔΕΙΑ», θα παρευρίσκεται ο συγγραφέας και θα συζητήσει με τους αναγνώστες. 
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.