Headlines News :

Η εντυπωσιακή αφίσα των Όσκαρ.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 4:07 π.μ.

Κόσμος.

Μπορεί μια μόλις εικόνα να συγκεντρώσει όλους τους νικητές Καλύτερης Ταινίας που πέρασαν από τα Όσκαρ; Ο γραφίστας Olly Moss σε συνεργασία με την Ακαδημία δε δυσκολεύτηκε να το πετύχει. Η δυσκολία προβλέπεται να είναι αποκλειστικά δική μας.


Λίγες μέρες πριν την 85η απονομή των Όσκαρ, η Ακαδημία, σε συνεργασία με το Gallery 1988, είπε να φτιάξει μια εικόνα για κάθε υποψήφια οσκαρική ταινία στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και η επίσημη αφίσα με τις 84 ταινίες που έφυγαν από την απόνομή με το βραβείο. Έτσι, για να μπαίνουμε στους ρυθμούς σιγά -σιγά... 

Εκτός από την κύρια αφίσα, την οποία σχεδίασε ο γραφίστας Olly Moss, στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας μπορεί κανείς να δει αναλυτικά κάθε ένα από τα αγαλματίδια (από το 1927 έως το 2012), μέσω ενός slide show που λειτουργεί και σαν κουίζ: Στην αρχή φαίνεται μόνο την χρονολογία κάτω από τη φωτογραφία του αγαλματιδίου και έτσι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τεστάρει κινηματογραφικές γνώσεις και μνήμη,μαντεύοντας ποια ταινία "κολλάει" στο κάθε βραβείο. 

Αλλά και οι υποψήφιες ταινίες για τη φετινή απονομή, είχαν την τιμητική τους.

Νέοι καλλιτέχνες, εικονογράφοι και γραφίστες πήραν τις 9 υποψήφιες για το Όσκαρ της Καλύτερης Ταινίας και δημιούργησαν από μια ξεχωριστή αφίσα, ανάλογου στυλ, για κάθεμία. Aπό την άγρια φύση και την άμαξα του Dr. King Schultz (Christoph Waltz) για το "Django Unchained" μέχρι το εκφραστικό πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου (που υποδύεται ο Daniel Day-Lewis) για την ταινία " Lincoln".
Πηγή: cosmo.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.