Headlines News :

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σαρακατσαναίων.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 5:08 π.μ.

Λάρισα.

Σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής αλλά και για τους συλλόγους των Σαρακατσαναίων τόσο της χώρας όσο 
και της Βαλκανικής αναμένεται να είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές του στο 23ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο των Συλλόγων Σαρακατσαναίων που θα διεξαχθεί στην πόλη της Λάρισας από τις 29 – 31 Μαρτίου 2013. 

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στου οποίου την οργανωτική επιτροπή μετέχει και ο δήμος Λαρισαίων, θα έχει και επετειακό χαρακτήρα αφού ήδη συμπληρώθηκαν 50 χρόνια ζωής και λειτουργίας του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων «Ο Κατσαντώνης» ο οποίος ενεργοποιείται στην περιοχή μας και ο οποίος ήταν ο πρώτος που δημιουργήθηκε στη χώρα μας δίνοντας το έναυσμα για τη δημιουργία και άλλων – σήμερα είναι 35 σ’ όλη τη χώρα – αλλά και τη δημιουργία της Ομοσπονδίας των Συλλόγων. 

Το επικείμενο συνέδριο είναι επετειακό και για τον πρόσθετο λόγο ότι το 1980 έγινε στη Λάρισα το 1ο συνέδριο των Συλλόγων Σαρακατσαναίων της χώρας μας. Με αφορμή το συνέδριο και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λάρισας Γ. Σταυροθεόδωρος όσο και οι Γ. Μουτσιάνας και Σπ. Νάστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος της Ομοσπονδίας για το συνέδριο αντιστοίχως αναφέρθηκαν στους σκοπούς του συνεδρίου αλλά και στην ανάγκη ανταλλαγής απόψεων ώστε να επαναπροβληθούν οι σαρακατσάνικες αξίες ως υλικό προτάσεων που θα βοηθήσει στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση που όλοι βιώνουμε. 

Στο συνέδριο του Μαρτίου, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι σαρακατσάνικων Συλλόγων από την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ ενώ οι σύνεδροι θα ξεπεράσουν τους 70. Υπολογίζεται από τους διοργανωτές πως 500 άτομα περίπου θα βρίσκονται στη Λάρισα κατά το τριήμερο διεξαγωγής του 23ου συνεδρίου. Να σημειωθεί πως ο εργασίες θα γίνουν στην Ιατρική, στο Χατζηγιάννειο και ο ετήσιος χορός στο Palladium.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.