Headlines News :

Θεατρική παράσταση στη Γαλλία για την Ελληνική κρίση.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 5:08 π.μ.

Κόσμος.

Μέρκελ, Παπανδρέου, Σαρκοζί, όλοι μαζί σε μια παράσταση. Όχι, δεν πρόκειται για συνάντηση των τριών σε κάποιο Eurogroup, ούτε για διακρατική συζήτηση για την επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης. 
Πρόκειται για παράσταση κανονική. Θεατρική. 

Και ανεβαίνει στο Παρίσι, τραβώντας τα βλέμματα όχι μόνο των Γάλλων, αλλά και άλλων "ενδιαφερόμενων". Άλλωστε η οικονομική κρίση, είναι διακρατική, ευρωπαϊκή. 

Το "Vive la crise" έχει ως θέμα του την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Και πρέπει να ειδωθεί μέσα από μια σατιρική ματιά. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός των Ελλήνων και Γάλλων πρωταγωνιστών. Να διακωμωδήσουν μια κατάσταση που έχει φέρει σε δεινή κατάσταση την ελληνική μεσαία, και όχι μόνο, τάξη. 

Οι συντελεστές του θεατρικού έργου, το "επενδύουν" με την εξής περιγραφή, για να καταλάβεις τι θα δεις: "Και ιδού, στο θέατρο, παρουσιάζεται μια χώρα που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Εν αρχή, το χάος στη σκηνή, είναι σχεδόν τέλειο.

Στη συνέχεια, ο θεατής μεταφέρεται σε μια ψυχιατρική κλινική, σε ένα άσυλο όπου νοσηλεύεται η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και η Λαγκάρντ, οι οποίοι έχουν πλέον αποτρελαθεί μετά τις προσπάθειες τους να διαχειριστούν την οικονομική κρίση και να "μανιπουλάρουν" τον "αποδιοπομπαίο τράγο" της Ευρώπης, την Ελλάδα. Από τη σκηνή περνούν οι διαδηλώσεις στην Αθήνα, οι θάνατοι, τα γράμματα που άφησαν όσοι αυτοκτόνησαν απελπισμένοι και άποροι, τα τραύματα της Ελληνικής κοινωνίας. 

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά, μια καρικατούρα περιφέρεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους ετέρους. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου. Η παράσταση, είναι ένα σατιρικό ταξίδι, μια αναδρομή που διερευνά τα αίτια μιας οικονομικής κρίσης, που φαίνεται πως θα αργήσει να τελειώσει".

Να σημειωθεί ότι η παράσταση παιζόταν τον Ιούλιο του 2012 στο πλαίσιο του ξακουστού Φεστιβάλ της Αβινιόν, και γέμιζε επί έναν μήνα το θέατρο.

Το έργο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πολλοί ήθελαν να δουν και να ακούσουν την εμπειρία ενός ανθρώπου από τη χώρα που σπαράσσεται περισσότερο από όλες. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, "ανεβαίνει" και πάλι στο Παρίσι. 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κολλάτος (γιος του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου). 

Παίζουν οι: Laura de Boischevalier, Dimitra Charitopoulou, Joachim Delmotte, Brice Landwerlin, Matthieu Moerlen, Electra Parikos, Alexandre Kollatos. 

Από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Μαΐου του 2013.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.