Headlines News :

Ταξιδεύοντας με τον Γ. Σεφέρη.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 4:53 π.μ.

Κόσμος.

Ο Γιώργος Σεφέρης ταξιδεύει στο Μιλάνο και μάλιστα όχι σαν ποιητής αλλά με την ιδιότητα του φωτογράφου. Μισός αιώνας μετά την κατάκτηση του Νόμπελ και οι Ιταλοί φαίνεται πως γοητεύονται από ένα άλλο ταλέντο του Έλληνα ποιητή, το ταλέντο που είχε να απαθανατίζει στιγμές και εμπειρίες με το φακό του.


Το αρχείο του περιέχει 2.500 ασπρόμαυρες –μόνο- φωτογραφίες που καλύπτουν τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο της ζωής του. Τόποι και άνθρωποι που κέντριζαν το ενδιαφέρον του, αποτυπώθηκαν μέσα από το βλέμμα του Σεφέρη. Η Μάρω Σεφέρη έχει πει ότι «τον ενδιέφερε πολύ η φωτογραφία ως τέχνη, ως μάθημα. Ξεχώριζε την ωραία από την ωραιοπαθή φωτογραφία. Του άρεσε ο άνθρωπος με το καλό μάτι». 

Η σύντροφος του και η κόρη της Άννα Λόντου έχουν παραχωρήσει όλο το υλικό στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Η επιλογή των φωτογραφιών που θα περιλαμβάνονται στην έκθεση έγινε με ιδιαίτερη προσοχή. 

Το ιστορικό κτίριο Palazzo Sormani θα τη φιλοξενεί ως τις 13 Φεβρουαρίου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διεισδύσουν στον κόσμο του Σεφέρη με τον καθαρό και αισθαντικό τρόπο που τον είδε. Οι φωτογραφίες του συμπληρώνουν το ποιητικό του έργο και προβάλλουν αυτά που τον απασχόλησαν, τον συγκίνησαν, τον προβλημάτισαν. Η αγάπη του για την ελληνική παράδοση, για τη σύνδεση της με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για τις χαμένες πατρίδες αλλά και για τα ιδεώδη που δεν πρέπει να αγνοούμε, είναι διάχυτη και στο φωτογραφικό του υλικό. Μέσα από τα ταξίδια του, κατέγραψε όχι μόνο ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τα πρόσωπα μέσα σε αυτά καθώς και γεγονότα, πάντα μέσα από την προσωπική, καθαρή ματιά του.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.