Headlines News :

4ο Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 3:39 π.μ.

Καρδίτσα. 

1 - 3 Φεβρουαρίου 2013. 

Από το "τέχνης παίδευσις". 

Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας διοργανώνει στην πόλη της Καρδίτσας το 4ο Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου, ‘αμαδρυάδες 2013’, από 1 έως 3 Φεβρουαρίου με τίτλο ‘‘παίζουμε με την Αντιγόνη’’. 



Πρόκειται για ένα πρότυπο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασική του αρχή είναι η πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά, ατομικά και ομαδικά, μέσα από την Τέχνη του Θεάτρου. Έτσι λοιπόν απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, φοιτητές, μαθητές (14 έως 17 ετών) και σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.
Στον ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των εργαστηρίων του, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν πολύπλευρα το θέμα του σεμιναρίου και με την εμψύχωση εμπείρων δασκάλων του θεάτρου θα διδαχτούν βασικές αρχές του
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1 βιωματικό εργαστήριο θεάτρου, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και χρόνο ξεκούρασης και διασκέδασης (μουσικές βραδιές).

θα διδάξουν:
-«δομές παιχνιδιού στην Αντιγόνη», Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας
-«στο ρυθμό του δράματος», Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου.

Περίληψη εργαστηρίου:

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου, ήταν η πρόταση για δύο συνεχείς χρονιές του Εθνικού Θεάτρου στην προσπάθειά του να παρέμβει στη σχολική διαδικασία με παράσταση για εφήβους. Με τη συμμετοχή τεσσάρων νέων ηθοποιών ταξίδεψε στα λύκεια της Αττικής και κατάφερνε στην αυτοσχέδια σκηνή της τάξης να μετατρέψει σε ζωντανό θέατρο ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, με απώτερο στόχο να επικοινωνήσει με τους μαθητές προκειμένου να δουν από κοντά, ότι τα κείμενα αυτά γράφτηκαν για να παίζονται και οι μεγάλες ιδέες που πραγματεύονται τους αφορούν.
Το εργαστήρι για ηθοποιούς - εκπαιδευτικούς αξιοποιεί το υλικό αυτής της παράστασης και δίνει προτάσεις για αυτοσχέδιες σκηνικές απόπειρες και προσεγγίσεις μέσα στην τάξη και σε εναλλακτικούς χορούς των συγκρουσιακών σκηνών και των χορικών του έργου. Επικεντρώνεται κυρίως στο κατά πόσο απλές δομές παιχνιδιού θα συναντήσουν τις δομές του δραματικού κειμένου και θα φωτίσουν τη δράση των ηρώων.


Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 
Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τεσσάρων προηγούμενων χειμώνων, διοργανώνει το Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου, ‘αμαδρυάδες 2013’, στην πόλη της Καρδίτσας, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα και να αναδείξει την πόλη μας σε Πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της γης της Θεσσαλίας.
 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: τηλ. & fax: 24410 23025, κινητό: 6974958683, What's Up: 6977736548, 6984036309 και στο email: theatrokar@yahoo.gr.

Πληροφορίες και βιογραφικά των εμψυχωτών στην ιστοσελίδα: theatrokar.gr.

Οργάνωση:
“ τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.