Headlines News :

Βιβλιοδρομίες 2013.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 3:39 π.μ.

Λάρισα.

15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ανάγνωσης Παιδικού  Βιβλίου. 

Η Σχολή Καραβάνα, πιστή στη φιλοσοφία της για παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας, εξακολουθεί να καινοτομεί, βρίσκοντας τρόπους να ενισχύσει την καλλιέργεια και τις γνώσεις των μαθητών όλων των σχολείων της πόλης.

Γι΄ αυτό και αυτή τη σχολική χρονιά, η Σχολή Καραβάνα θα διοργανώσει για τη Λάρισα τον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013» που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τη Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.

Οι βιβλιοδρομίες είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Στόχοι του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ, πέρα από τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών, είναι και η ουσιαστική, κατά το δυνατόν, επαφή τους με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

Ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος είναι και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας των παιδιών, αφού στους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού ενισχύεται η ομαδική συμμετοχή. Με την ένταξη των βιβλίων σε ευρύτερες θεματικές ενότητες, οι μαθητές μυούνται στην έννοια της διακειμενικότητας, καθώς η ανάγνωση του ενός βιβλίου φωτίζει με διαφορετικό τρόπο την ανάγνωση του άλλου. Επίσης, με τη χρήση του ανοιχτού βιβλίου – οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τους και να συμβουλεύονται τα βιβλία τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού – συνεχίζεται δημιουργικά η ανάγνωση, αναπτύσσεται η κριτική σκέψη και ενισχύεται η επινοητικότητα των παιδιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων της χώρας που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους. Θα απονεμηθούν δεκαοκτώ (18) βραβεία, συνολικής αξίας 4.800€, που αντιστοιχούν σε βιβλία, ενώ δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για περισσότερες πληροφορίες στα σχολεία τους ή στη Σχολή Καραβάνα (2410660435/6).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.