Headlines News :

Eutropia.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 3:11 μ.μ.

Η διακρατική συμπαραγωγή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η διακρατική συμπαραγωγή του Σ.ΜΟΥ.Θ, EUtropia.

Το κοινό παρασύρθηκε από τις εξαιρετικές ερμηνείες των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην παράσταση. Με κεντρικό άξονα τον πύργο της Βαβέλ, οι πρωταγωνιστές προσέγγισαν θέματα όπως η μοναξιά, η συνύπαρξη, η επικοινωνία με ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης που συνδύαζε αρμονικά την υποκριτική και το χορό.

Το έργο βασίζεται στην πολύχρονη εμπειρία των οργανώσεων-συνεργατών, οι οποίες ασχολούνται με την νεανική δημιουργικότητα σε διαπολιτισμικό επίπεδο. Μια εμπειρία που απέδειξε τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν όταν οι νέοι συνδιαλέγονται με τα διαφορετικά εκφραστικά μέσα και αναζητούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των διαφορετικών αισθητικών και των πολιτισμικών ερεθισμάτων.

Με τον πιο αυθόρμητο και φυσικό τρόπο, οι νέοι καλλιτέχνες κατάφεραν και πάλι να γεφυρώσουν τις φόρμες και να παντρέψουν το σύγχρονο με το κλασσικό, το παραδοσιακό με το μοντέρνο και το λαϊκό με το εναλλακτικό, και να δημιουργήσουν έργα τόσο αυθεντικά όσο και ενδεικτικά του πλούτου της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Οι τέχνες καταφέρνουν και πάλι να γίνουν μια κοινή γλώσσα. Μια νέα, ζωντανή γλώσσα.

Επόμενος σταθμός του έργου είναι η Ολλανδία όπου το έργο EUtropia θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του εορτασμού για τα 300 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ουτρέχτης τον Απρίλιο του 2013.

Το έργο EUTROPIA υλοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εταίροι του έργου είναι φορείς-μέλη του διεθνούς δικτύου Roots & Routes: jfc Medienzentrum (Γερμανία), RiF association (Γαλλία), Stichting Roots & Routes (Ολλανδία), Associazione culturale Fabbrica Europa (Ιταλία), SVI Association (Σερβία), Sziget Cultural Management Office (Ουγγαρία), Wcc Zuiderpershuis (Βέλγιο), Performers House (Δανία), Σ.Μου.Θ. (Ελλάδα).

Πληροφορίες: www.smouth.com
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.