Headlines News :

Παραδοσιακή βραδιά.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 4:21 π.μ.

Λάρισα.

Με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου, Θανάση Τσέρκο.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012.

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την ανάδειξη και τη διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας καθώς και την καταγραφή, διδασκαλία και παρουσίαση παραδοσιακών χορών του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα που παραμένει μέσα στο χρόνο επίκαιρη, παραδοσιακή αλλά και διαρκώς εξελισσόμενη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας για τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς διοργανώνει παραδοσιακή βραδιά, την οποία θα πλαισιώσει με την ορχήστρα του, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, κ. Θανάσης Σέρκος.

Ο Θανάσης Σέρκος γεννήθηκε στη Γουμένισσα το 1947. Οργανοπαίχτες ζουρνατζήδες ήταν ο παππούς του και ο πατέρας του Πέτρος, με τον τελευταίο να αποτελεί και τον πρώτο δάσκαλό του. Απ’ αυτόν μαθαίνει όλες τις παλιές μελωδίες της περιοχής, γιατί όπως λέει “Τότες τα ήθελαν τα παλιά και τα τραγούδια και τους χορούς. Χωρίς αυτά δεν μπορούσες να πας πουθενά”. Με τον πατέρα πηγαίνει σε γάμους και πανηγύρια και τον βοηθά με τον ζουρνά σαν “πασαδόρος”, ενώ με τον αδελφό του Δημήτρη εναλλάσσονται και στο νταούλι. Αυτή η εναλλαγή στα όργανα είναι πολύ σημαντική για τον λαϊκό μουσικό, μια και μ’ αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζει μελωδίες και ρυθμούς, εδραιώνοντας έτσι τη μελωδική παράδοση του τόπου του, την οποία καλείται να συνεχίσει. Έτσι, όταν αποφασίζει να πάρει στα χέρια του το κλαρίνο, έχει ήδη αρκετές εμπειρίες. Είναι ένας πολύπειρος λαϊκός μουσικός, που κυκλοφορεί σε ένα χώρο με πολλές και διαφορετικές κοινότητες. Αυτό αποδεικνύεται και από τις συνεργασίες του με επιφανείς καλλιτέχνες, όπως Ελ. Αρβανιτάκη, Δ. Κοντογιάννη και Δ. Ζερβουδάκη. Η πείρα του και η ποιότητα της μουσικής του έχουν κάνει τον ίδιο και την κομπανία του περιζήτητη στα χορευτικά συγκροτήματα.

Την ορχήστρα του Θ. Σέρκου απαρτίζουν οι μουσικοί:
Ακορντεόν: Πέτρος Σέρκος
Κορνέτα: Θανάσης Ζώρας
Τρομπόνι: Νίκος Καρδογιάννης
Κρουστά: Τρύφωνας Ζώρας
Τραγούδι: Δρόσος Κουτσοκώστας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 22:00, στο “ΜΥΛΟ 1927”.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους κκ. Νίκο Σαγρώση 6974553195 και Αθανασία Χαλέπη 6977468605.


Info:
Παραδοσιακή Βραδιά.
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, 10μμ.
Μύλος 1927, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.