Headlines News :

Παρουσίαση - διάλογος με τη ζωγράφο Βάσω Τσέκα.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 7:57 π.μ.

Στην In Art Gallery στα Τρίκαλα.

Η In Art Gallery, με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της Βάσως Τσέκα, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το περασμένο Σάββατο, προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8μμ, στη γκαλερί, για να δεί τα έργα της ζωγράφου και να συνομιλήσει μαζί της.


«Για να διακρίνουμε τους συμβολισμούς μέσα στις υποδείξεις και τις σημασίες των εικόνων, ελάτε να συζητήσουμε και να στοχαστούμε πέρα από το προφανές».

Διάρκεια έκθεσης: 10/11 έως 10/12/2012.

ΒΑΣΩ ΤΣΕΚΑ.
Γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα. Ζεί και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Σπούδασε από το 1980 έως το 1982 σχέδιο στο εργαστήριο Στέφος και σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο Τσιούρης. Από το 1982 έως το 1986 σπουδάζει στη
Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών στο εργαστήριο ζωγραφικής. Το 1986 βραβεύεται από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών με το βραβείο «ALAU BAKES».

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ TO ΕΡΓΟ ΤΗΣ
"Σε ότι υλοποιεί η Βάσω Τσέκα υπάρχει ένα κομμάτι έρευνας που εφαρμόζει τόσο στην ίδια όσο και σ’ αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε δημιουργικότητα. Αισθητική επίσης. Θέλει πάντα να πάει πιο μακριά, γιατί γνωρίζει τις δυνατότητές της και αγαπά την πρόκληση που προσεγγίζει επιμελώς.

Διστάζουμε να θυμίσουμε το γεγονός ότι είναι Ελληνίδα για να αποδείξουμε οτιδήποτε, αλλά αυτοί που είχαν το προτέρημα να της μιλήσουν και κυρίως να την ακούσουν, μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο τρόπος της να προσεγγίζει αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ζωγραφική έκφραση, γραφική πλαστική, τρέφεται από ένα πάθος και μια σπάνια αφοσίωση.

Γιατί η Τσέκα είναι μαγεύτρα κυρίως με την αίσθηση που οι πίνακές της δημιουργούν και το πνεύμα που υπονοούν, προσελκύοντας το μάτι του θεατή, προτρέποντάς τον να δει εικόνες που λες και είχαν καταφύγει στο βάθος του υποσυνείδητου και παραμένουν εκεί σε λανθάνουσα κατάσταση".


HUGO BRUTIN 

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ. 


Έργα της βρίσκονται σε κρατικές συλλογές, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Γερμανίας, και της Ιαπωνίας, της Βασιλικής Βιβλιοθήκης του Βελγίου, σε συλλογές των μουσείων: Petit Format, Bibliotheca Wittockiana και Mariemont και σε πολυάριθμες ιδιωτικές συλλογές στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, στην Αμερική, στην Ιταλία, στη Φινλανδία…


Υπεύθυνη γκαλερί: Έφη Μπάρδα – Αργυροπούλου.

In Art Gallery, Παγκάλου 9, Πλατεία Αντωνίου,
Τρίκαλα, Τηλ. Επικοινωνίας: 6939476146 & στο inartgallery.gr.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.