Headlines News :

Mουσική έκθεση «Womex».

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 7:57 π.μ.

Μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις – εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένη στη μουσική θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη από τις 17 ως τις 21 Οκτωβρίου 2012.

Ο λόγoς για την 12η «Womex», που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και απευθύνεται, από τη μια στους επαγγελματίες του χώρου της μουσικής βιομηχανίας και από την άλλη στους «ακροατές» μουσικόφιλους.

Εξήντα παραστάσεις, περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες και έξι μουσικές σκηνές θα καθορίσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να λειτουργήσουν ως «σημείο αναφοράς» και να αποτελέσουν αφορμή για τη συνάντηση φορέων της μουσικής παράδοσης και των νέων μουσικών τάσεων των Βαλκανίων. «Η Θεσσαλονίκη είναι η κοιτίδα της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής. Ο σύγχρονος μουσικός πολιτισμός της Ελλάδας είναι ταυτισμένος με αυτή την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας», δήλωσε στον Τύπο με αφορμή την παρουσίαση της εκδήλωσης ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κύριος Κώστας Τζαβάρας.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά δυόμιση χιλιάδες διαπιστευμένοι εκθέτες της μουσικής βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν και να προβάλλουν την εμπορικές τους δραστηριότητες στο χώρο της μουσικής, ενώ τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιούνται στο χώρο συναυλίες, που θα δώσουν την ευκαιρία σε κοινό και καλλιτέχνες να «συναντηθούν» υπό τις ενδιαφέρουσες μελωδίες.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στις συναυλίες της εκδήλωσης είναι οι Locomondo, Μάρθα Μαυροειδή Τρίο και Μπάμπης Παπαδόπουλος. αλλά και καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και αλλού.

«Η έκθεση αυτή προσπαθεί να εκλύει το ενδιαφέρον τόσο από τα Βαλκάνια όσο και από την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θα την υποστηρίξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει ένας ετήσιος θεσμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον τομέα του πολιτισμού. Έχουμε πάντα κάποιες μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις...», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.

Η «Womex» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1994 κι έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε διάφορες πόλεις (Έσσεν, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη, Ρότερνταμ, Νιούκαστλ, Σεβίλλη, Μασσαλία, Κοπεγχάγη).

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις φετινές εκδηλώσεις ανέρχονται σε 17€, 10€ το φοιτητικό και 40€ το εισιτήριο, για τις 3 βραδιές.


info:
Womex.
17 - 21 Οκτωβρίου 2012.
Θεσσαλονίκη.
Είσοδος: 17€, 10€ & 40€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.