Headlines News :

Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 7:54 π.μ.

Από σήμερα Δεύτερα, 1η Οκτωβρίου, μέχρι και την 31η Μαρτίου θα παρουσιάζεται στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή – σε μια έκταση μεγαλύτερη των 800 τετραγωνικών μέτρων – η έκθεση με τους Δεινοσαύρους της Παταγονίας, που διοργανώνουν από κοινού το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τα επιβλητικά εκθέματα και τα πιστά προπλάσματα των γιγάντων που κατάκτησαν τον πλανήτη μας για περισσότερα από 180 εκατομμύρια χρόνια θα προκαλέσουν εντύπωση σε μικρούς και μεγάλους. Οι τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και οι διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες εμπλουτίζουν το περιεχόμενο της έκθεσης, που από την περασμένη άνοιξη ως το καλοκαίρι φιλοξενούνταν στην Κρήτη.

Ειδικά για τις σχολικές μονάδες έχουν σχεδιαστεί εκπαιδευτικές περιηγήσεις που έχουν ως θέμα στην προέλευση και εξέλιξη των δεινοσαύρων, την κυριαρχία τους για περίπου δύο εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια καθώς και τις θεωρίες για την εξαφάνιση ή τη μετεξέλιξή τους.

Εννέα φυσικές αναπαραστάσεις δεινοσαύρων, έξι μεγαλόσωμοι δεινόσαυροι, ανάμεσα τους και ο Giganotosaurus carolinii, εξάδελφος του γνωστού T. REX, αλλά και η πιο πλήρης φωλιά του «Σαυροποντικοού», καθώς επίσης και χορτοφάγοι δεινόσαυροι που είχαν το μέγεθος σκύλου είναι μερικά από τα εκθέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Στην αίθουσα προβολής της έκθεσης, κάθε μία ώρα, θα προβάλλεται, σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 40λεπτο ντοκιμαντέρ, για τους Δεινόσαυρους της Παταγονίας.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -20:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00 -21:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 € για ενήλικες και 4 € για παιδία. Διατίθενται μειωμένα εισιτήρια, για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και ομάδες επισκεπτών.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και σε άτομα με αναπηρία.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.