Headlines News :

Οι επιστήμονες προειδοποιούν.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 8:00 π.μ.

Δραματική αύξηση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με ερευνητές της NASA, η τιμή της θερμοκρασίας της επιφάνειας του πλανήτη το 2011 ήταν η ένατη υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 1880. 

Το Ινστιτούτο διαστημικών σπουδών της ΝASA στην Νέα Υόρκη, το οποίο καταγράφει την θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης σε συνεχή βάση έδωσε στην δημοσιότητα μια σύγχρονη ανάλυση, η οποία δείχνει τις παγκόσμιες τιμές της θερμοκρασίας το 2011 σε σύγκριση με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας της Γής που καταγράφηκε στα μέσα του 20ου αιώνα.


Η σύγκριση αυτή δείχνει πως η Γη συνεχίζει να θερμαίνεται με γρήγορους ρυθμούς από ότι πριν μερικές δεκαετίες. H Θερμοκρασία της Γης έχει ανέβει σημαντικά από το 1880, όπου ξεκίνησαν ουσιαστικά να καταχωρούνται επίσημα οι τιμές της θερμοκρασίας του πλανήτη. Σε αυτή την γραφική αναπαράσταση παρατίθενται δεδομένα από το 1880-2011. Με κόκκινη ένδειξη δηλώνονται οι τιμές υψηλότερες από το μέσο όρο τιμών (χρονική περίοδο 1951-1980) ενώ με μπλε χρώμα αναπαρίσταται οι τιμές θερμοκρασίας μικρότερες του μέσου όρου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί από το 1970.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο μαθηματικό, αστρολόγο και φυσικό Ζοζέφ Φουριέ, το 1824, ενώ διερευνήθηκε συστηματικά από τον Σβάντε Αρρένιους το 1896 και αποτελεί την κύρια αιτία υπερθέρμανσης του πλανήτη.


Δείτε το σχετικό βίντεο:






ΠΗΓΗ: nasa.gov
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.