Headlines News :

«Στιγμιότυπο του καναπέ».

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 7:54 π.μ.

Διαγωνισμός για το πρωτότυπο «στιγμιότυπο του καναπέ» των Simpsons.

Τη συμμετοχή του κοινού για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σύντομου «σεναρίου» από εικόνες ζητούν οι δημιουργοί της δημοφιλούς Αμερικάνικης σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» («Οικογένεια Σίμπσον»). Για την ακρίβεια, οι συντελεστές αναζητούν την πιο πρωτότυπη ιδέα που ίσως να συμπεριληφθεί στους «τίτλους αρχής» του τελευταίου επεισοδίου, με το οποίο θα «κλείσει» η τηλεοπτική σεζόν της σειράς. Ο λόγος για το γνωστό στους θαυμαστές στιγμιότυπο των τίτλων αρχής, στο οποίο οι Simpsons κάθονται όλοι μαζί στον καναπέ για να παρακολουθήσουν τηλεόραση, κάθε φορά σε διαφορετική στάση, με διαφορετικά γεγονότα να τους αποσπούν την προσοχή λίγο πριν την έναρξη κάθε επεισοδίου.


Το 2010, ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης των γκραφίτι Banksy σχεδίασε το δικό του «στιγμιότυπο του καναπέ», μέρος του οποίου παρουσίαζε (προφανώς με διάθεση αποδοκιμασίας) παιδιά κλειδωμένα σε ένα εργοστάσιο να φτιάχνουν κινούμενες εικόνες για τη σειρά των «Simpsons», αλλά και αρκούδες Πάντα μαζί με ένα μονόκερο να δουλεύουν σαν σκλάβοι, φτιάχνοντας προϊόντα εμπνευσμένα από τους ήρωες της οικογένειας Simpsons.

Σε άλλο επεισόδιο κάνουν την εμφάνιση τους στον καναπέ οι ήρωες Flintstones της άλλης επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων. Με τον πρωτότυπο διαγωνισμό, οι λάτρεις της οικογένειας Simpson θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους στιγμιότυπο, περιγράφοντας με 100 λέξεις όσα θα «ζωντανέψουν» αργότερα με κινούμενες εικόνες. Η ιδέα τους πρέπει να μην αποτελεί έμμεση διαφήμιση, να αφορά τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων δύο διαστάσεων (όχι 3D), να μη βασίζεται σε λόγο και να περιλαμβάνει όλα τα μέλη της διάσημης οικογένειας των καρτούν. Κατά, τα άλλα οι δημιουργοί μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους να «καλπάζει». Η συνέχεια για τον τυχερό... επί της μικρής οθόνης.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.