Headlines News :

Πολιτιστικός Χειμώνας στη Στέγη.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 7:58 π.μ.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση το νέο πρόγραμμα της για την σεζόν 2012-2013 και είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες προτάσεις από εγχώριους δημιουργούς, αλλά και διεθνή σχήματα.

Έχουμε ξεχωρίσει αρκετές βραδιές από το ημερολόγιο και σας τις παρουσιάζουμε εδώ.


Η Καμεράτα με Όργανα Εποχής, με την οποία η Στέγη έχει μια σταθερή συνεργασία εμφανίζεται στις 10 Οκτώβρη με έργα του Bach. Τον Οκτώβρη θα δούμε επίσης σύγχρονους μουσικούς δημιουργούς από τα Βαλκάνια με το Ergon Ensemble σε διεύθυνση του Βασιλη Τσιατσιάνη.

Στις 17 Οκτώβρη θα απολαύσουμε την ομάδα χορού Rootlesroot, ένας άνεμος οργής θα σαρώσει το λευκό τοπίο της σκηνής του Kireru. Μια θάλασσα από λευκά πλαστικά μαχαιροπίρουνα θα υποχωρεί με θόρυβο καθώς οι οκτώ εκπληκτικοί χορευτές, από πέντε διαφορετικές χώρες, που συμπράττουν με τους RootlessRoot, θα φέρνουν στη σκηνή ένα χορό υψηλής τάσης, εκτός ορίων, υπέροχα απελευθερωτικό.

Η ομάδα Blitz θα παρουσιάσει στη Στέγη τη νέα της παραγωγή: μια αλλόκοτη χοροεσπερίδα για το σουρεαλισμό της ύπαρξης. Οι Blitz γράφουν πάντα από κοινού τα κείμενα, συμπρωταγωνιστούν και συν-σκηνοθετούν. Αυτή τη φορά στήνουν μια παράδοξη αλληγορία για να μας αφηγηθούν τι σημαίνει να ζεις το τέλος μιας εποχής. Το Late Night εκτυλίσσεται αργά τη νύχτα, σε μια παρακμιακή αίθουσα χορού.

Από χορό ξεχωρίσαμε επίσης τον πολύ σημαντικό χορογράφο Lemi Ponifasio Που θα παρουσιάσει μια παράσταση - τελετουργία για τη λατρεία του φυσικού περιβάλλοντος.

Και τέλος, ο υμνιστής της γυναίκας φωτογράφος Helmut Newton παρουσιάζεται στις 13 Νοεμβρίου του 2012 στην Στέγη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.