Headlines News :

Ταινίες της εβδομάδας.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 9:31 μ.μ.

18 - 24 Οκτωβρίου 2012.

Νέα βδομάδα, νέες ταινίες. Μετά το καλωσορίσμα του Smoking & Drinking Cinema του Stage σειρά έχει και η Κινηματογραφική Ομάδα Ιατρικής Θεσσαλίας. Αναμένουμε και το Πρόγραμμα των υπόλοιπων Κινηματογραφικών Λεσχών για να τα βλέπετε όλα μαζεμένα...!!!!


Αναλυτικά οι ταινίες και το πρόγραμμα όλων των αιθουσών της Θεσσαλίας παρακάτω.


Καλή κινηματογραφική βδομάδα...



Αστερίξ & Οβελίξ στη Βρετανία.
Oι θρυλικοί Αστερίξ κι Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς, αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ’ ένα τρελό κυνηγητό για ν’ αποκτήσουν το φίλτρο που θα τους χαρίσει τη νίκη…
Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν:
Ζεράρ Ντεπαρντιέ,Εντουάρ Μπαέρ,Γκιγιόμ Γκαλιέν,Κατρίν Ντενέβ,Βενσάν Λακόστ
Κατηγορία:
Κωμωδία
Διάρκεια:
109'
Επίσημος Τίτλος:
ASTERIX & OBELIX: GOD SAVE BRITANIA.

Trailer:  Asterix & Obelix: God Save Britannia.
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ / ΒΟΛΟΣ / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΤΡΙΚΑΛΑ.


ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.
Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανιψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη ... οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της! Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό? Κρίνετέ το εσείς, κι όποιος το βρει κερδίζει ένα παστέλι Καλαμών.
Σκηνοθεσία: Νίκος Καλογερόπουλος.
Πρωταγωνιστούν:
Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα, Ιουλία Καλογρίδη, Δημήτρης Καμπερίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Αθανάσιος Σακελλαρίου, Βασίλης Τσιπίδης.
Κατηγορία:
Κωμωδία.
Διάρκεια:
92'.
Επίσημος Τίτλος:
ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.

Trailer:  ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ (Κινηματογραφική Ομάδα Ιατρικής Θεσσαλίας, 18/10/2012 - 10μμ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).

Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ.
Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο, πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.
Σκηνοθεσία: Γιαννης Σμαραγδής.
Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατριν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Λάκης Λαζόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.
Κατηγορία: Εποχής.
Διάρκεια: 101'.
Επίσημος Τίτλος: Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ.
Trailer: Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ. 
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ / ΒΟΛΟΣ / ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

ΛΟΡΑΞ (ΜΕΤΑΓ/ΜΕΝΟ).
Η ταινία αφηγείται με μοναδικά χρώματα την ιστορία του Τεντ, ενός 12χρονου αγοριού που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ και το οποίο, στην προσπάθειά του να κερδίσει την αγάπη της Όντρεϊ, του κοριτσιού των ονείρων του, πρέπει να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους, και αυτός που αφηγείται την ιστορία του στον Τεντ δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία εκείνον, που λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους.
Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό.
Ακούγονται οι φωνες των: Παύλος Χαϊκάλης, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Γιώργος Ματαράγκας,Γιάννης Στεφόπουλος, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Ντίνος Σούτης, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γκίργκις, Ηλίας Ζερβός, Δημήτρης Μαρίζας, Τέτα Κωνσταντά, Βίνα Παπαδοπούλου.
Κατηγορία: Animation.
Διάρκεια: 86'
Επίσημος Τίτλος: THE LORAX GR

Trailer: Λόραξ.
Πόλη: ΤΡΙΚΑΛΑ (Κινηματογράφος για παιδιά, Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων, Κυριακή 21/10/2012, 11:30 & 17:30).

Η ΑΡΠΑΓΗ 2
Όταν ο Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο, την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, με την ελπίδα να κερδίσει ξανά την καρδιά της. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν έχει σκοτώσει για να σώσει την κόρη του και τώρα αυτός και η οικογένειά του θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται, αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει...
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μέγκατον.
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάγκι Γκρέις, Ράντε Σερμπέτζια.
Κατηγορία: Περιπέτεια.
Διάρκεια: 91'.
Επίσημος Τίτλος: TAKEN 2.
Trailer: Taken 2.
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ / ΒΟΛΟΣ.

Ταξιδιάρα Ψυχή.
Μια ταινία για εναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη». 
Σκηνοθεσία: Αγγελικής Αριστομενοπούλου.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Αγγελάκας. 
Κατηγορία: Ντοκυμαντέρ.
Διάρκεια: 68΄.
Trailer: Ταξιδιάρα Ψυχή.
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ (Smoking & Drinking Cinema at Stage, 24/10/2012 - 9:45μμ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ).


BARBIE: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΠΟΠΣΤΑΡ.
Η πριγκίπισσα Τόρι, ονειρεύεται να ξεφύγει από τη ζωή στο κάστρο και τα καθήκοντα της και να ζει διασκεδαστικά όπως η αγαπημένη της ποπ σταρ Κέιρα! Όταν η Κέιρα, έρχεται στο κάστρο για να δώσει συναυλία, οι δύο τους συναντιούνται και αμέσως γίνονται κολλητές φίλες, καθώς καταλαβαίνουν πόσα κοινά έχουν! Η καθεμιά εύχεται να μπορούσε να ζήσει τη ζωή της άλλης!Με τη βοήθεια του μαγικού μικρόφωνου της Κέιρα και της μαγικής βούρτσας μαλλιών της Τόρι, οι δύο πρωταγωνίστριες, καταφέρνουν να πάρει η μία τη μορφή της άλλης και να ζήσουν το όνειρό τους, χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα! Όσο όμως τα κορίτσια απολαμβάνουν το όνειρό τους, ο μάνατζερ της Κέιρα, ο Λίαμ, μαθαίνει το μυστικό του βασιλείου: την ύπαρξη μαγικών λουλουδιών τα οποία παράγουν μεγάλα διαμάντια και είναι η πηγή ζωής του βασιλείου! Τυφλωμένος από ματαιοδοξία, ο Λίαμ απαγάγει την Τόρι, η οποία όμως είναι η Κέιρα, με σκοπό να τον καθοδηγήσει στο παλάτι για να βρει και να κλέψει το διαμαντένιο φυτό! Θα καταφέρει άραγε η πραγματική Τόρι να σώσει τη φίλη της, το βασίλειο και να καταφέρει να τραγουδήσει πρώτη φορά μόνη της μπροστά σε όλους τους θαυμαστές της Κέιρα;
Κατηγορία: Κινούμενα Σχέδια.
Διάρκεια: 76'.
Επίσημος Τίτλος: BARBIE AND THE POPSTAR.
Trailer: BARBIE, Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ & Η ΠΟΠ ΣΤΑΡ.
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ / ΒΟΛΟΣ.

BRAVE.
Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότης είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους φωνακλάδες άρχοντες της χώρας: τον τεράστιο άρχοντα Μαγκάφιν, τον στριμμένο λόρδο Μάκιντος και το στρυφνό λόρδο Ντίγκουολ. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο που δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Αντριους, Μπρέντα Τσάπμαν
Ακούγονται οι φωνες των: Ιωάννας Πηλιχού, Σάκη Μπουλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου.
Κατηγορία: Animation.
Διάρκεια: 100'.
Επίσημος Τίτλος: BRAVE GR.

Trailer: Brave.
Πόλη: ΒΟΛΟΣ / ΤΡΙΚΑΛΑ.

Ένας Χωρισμός.
Η Σιμίν θέλει να φύγει απ' το Ιράν μαζί με το σύζυγό της Ναντέρ και την κόρη τους. Έχουν ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, όταν ο Ναντέρ αρχίζει να το σκέφτεται, αφού δεν θέλει να αφήσει πίσω τον άρρωστο πατέρα του. Έτσι, όταν ο Ναντέρ αποφασίζει να ακυρώσει τελικά το ταξίδι, η Σιμίν ζητάει διαζύγιο και -όταν η αίτησή της απορρίπτεται- αρνείται να ζήσει με τον Ναντέρ και μετακομίζει στο πατρικό της. Η κόρη τους επιλέγει να μείνει με τον πατέρα, ελπίζοντας η μητέρα της να αλλάξει γνώμη και να γυρίσει κοντά τους. Ο Ναντέρ δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τη νέα κατάσταση και προσλαμβάνει μια γυναίκα για να προσέχει τον πατέρα του. Όταν γυρίζει όμως μια μέρα στο σπίτι του, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του είναι μόνος και δεμένος σε ένα τραπέζι! Τα γεγονότα που ακολουθούν, δεν διαλύουν μόνο τη ζωή του Ναντέρ αλλά και την εικόνα της κόρης του γι' αυτόν...
Σκηνοθεσία: Asghar Farhadi.
Πρωταγωνιστούν:  Sareh Bayat (Razieh), Sarina Farhadi (Termeh), Leila Hatami (Simin), Kimia Hosseini (Somayeh), Shahab Hosseini (Hodjat).
Κατηγορία: Δραματική.
Διάρκεια: 123΄.
Επίσημος Τίτλος: A Separation.
Trailer: A Separation.
Πόλη: ΒΟΛΟΣ (Κινηματογραφική Λέσχη Βόλου, 19/10/2012, 9:30μμ, Μεταξουργείο).


ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ 3: ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει… (πού αλλού;) στη Νέα Υόρκη!!! Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι ανεκδιήγητοι, αλλά τρισχαριτωμένοι, τζέιμς μποντικού ύφους Πιγκουίνοι!!!
Έτσι, όλοι μαζί ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, έχοντας βρει και την τέλεια κάλυψη, ένα τσίρκο σε περιοδεία το οποίο, μάλιστα, οι φίλοι μας φτιάχνουν στα μέτρα τους, δηλαδή σε στιλ Μαδαγασκάρης! Στο κατόπι τους βρίσκεται η δαιμόνια αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά που τους καταδιώκει, ελπίζοντας να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με ένα κεφάλι λιονταριού!
Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκαρθ, Έρικ Ντάρνελ, Κόνραντ Βέρνον.
Ακούγονται οι φωνές των: Σπύρου Ζουπάνου, Γεράσιμου Γενατά, Πέτρου Δαμούλη, Κατερίνα Γκιργκίς, Θάνου Καλλίρη, Φώτη Πετρίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Ορέστη Ανδρεαδάκη.
Κατηγορία: Κινούμενα Σχέδια.
Διάρκεια: 93'
Επίσημος Τίτλος: MADAGASCAR 3: EUROPE'S MOST WANTED GR. 
TrailerMadagascar 3: Europe's Most Wanted Trailer. 
Πόλη: ΛΑΡΙΣΑ / ΒΟΛΟΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Λάρισας: εδώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Βόλου: εδώ & εδώ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Καρδίτσας: εδώ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Τρικάλων: εδώ & εδώ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.