Headlines News :

Εκδρομή στη Νότιο Ιταλία.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 7:52 π.μ.

Με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύνδεσμο Φιλίας και Συνεργασίας.

Εξαήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Νότιο Ιταλία (Νάπολι – Ρώμη – Κάπρι – Σαλέρνο – Πομπηία- Κάβα ντε Τιρρένι) διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων από 18 έως 23 Οκτωβρίου 2012. 

Με στόχο τη γνωριμία και επαφή με τις Ελληνικές ρίζες στις ακτές της Καμπανίας και τον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων καλεί όλους τους φίλους της Ιταλίας και τους Ιταλοσπουδαγμένους να λάβουν μέρος στην εκδρομή, η οποία έχει ως σημείο αναφοράς την Νεάπολη. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ακρόαση της Όπερας «Αλιείς Μαργαριταριών» του Μπιζέ στο ιστορικό Θέατρο San Carlo της Νεάπολης. 

Επίσης θα επισκεφθούν την ιστορική πόλη Cava de Tirreni, τελικό σταθμό της εξόριστης Ελληνικής Κυβερνήσεως (γνωστή από το ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη «Ο τελευταίος Σταθμός»), της οποίας Δήμαρχος είναι ο φιλέλληνας Πανεπιστημιακός Καθηγητής Marco Galdi, ο οποίος, ως γνωστόν, προσφέρει την αποζημίωσή του ως δημάρχου υπέρ της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στη Πομπηία, τη νεκρόπολη που την αφάνισε το ’79 μ.Χ. η έκρηξη του Βεζούβιου. Η πόλη κτίστηκε τον 5ο αιώνα από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη Ρώμη. Συνεχίζει με ολοήμερη εκδρομή στη Ρώμη, η οποία περιλαμβάνει ξενάγηση της «Αιώνιας Πόλης», γνωριμία με το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την Αρχαία Ρωμαϊκή αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, το ναό του Αγίου Πέτρου με τη περίφημη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Άξια αναφοράς είναι και η επίσκεψη στο πιο διάσημο ίσως νησί της Μεσογείου: το Κάπρι και στην ονειρική, εξωπραγματική ατμόσφαιρά του. Καταλήγει με περιήγηση της Νεάπολης, της πανέμορφης πόλης του Ιταλικού Νότου με τα δεκάδες αρχαιολογικά μνημεία να δεσπόζουν και να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της. Eπίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στο εντυπωσιακό κάστρο Νουόβο, στο Βασιλικό Παλάτι (Palazzo Reale), στους βασιλικούς κήπους, στο κτίριο Galleria Umberto αλλά και στο ιστορικό κέντρο της Νεάπολης, το Spaccanapoli.

Για περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Παννελληνίου Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων καθώς και στα τηλέφωνα 2441075440, 2441042896 και στο email: nke@otenet.gr.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.