Headlines News :

25ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 7:50 π.μ.

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

15 - 21 Οκτωβρίου 2012.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το 25o κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Λιμάνι, Αποθήκη Α΄, τηλ. 2310-508.398).


Το φετινό κινηματογραφικό αφιέρωμα περιλαμβάνει πέντε ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. 


Πρόκειται για τις ταινίες μυθοπλασίας Στη στεριά / Terraferma του Εμανουέλε Κριαλέζε / Emanuele Crialese, Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα / The Boy in the Striped Pyjamas του Μαρκ Χέρμαν / Mark Herman, Το λιμάνι της Χάβρης / Le Havreτου Άκι Καουρισμάκι / Aki Kaurismaki, Ακόμα και η βροχή / Even the Rain της Ιθίαρ Μπολαΐν/Iciar Bollain, Ένας χωρισμός / A Separation του Ασγκάρ Φαραντί / Asghar Farhadi, και το ντοκιμαντέρ Η τιμή του σεξ / The Price of Sex της Μίμι Τσακάροβα / Mimi Chakarova.

Καθημερινά θα πραγματοποιείται μία προβολή στις 21:30.
Τιμή εισιτηρίου: 6€ (γενική είσοδος) και 4€ (φοιτητικό).

Παράλληλα με τις προβολές στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί και ένα αφιέρωμα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, 1ος όρ.), με την προβολή των ντοκιμαντέρ Ο ξένος (22/10, 18.00) και Ήταν να φύγω (23/10, 18.00). Τις προβολές θα προλογίσουν οι Έφη Βουτυρά (κοινωνική ανθρωπολόγος, καθηγήτρια, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - ΒΣΑΣ), Δέσποινα Συρρή (υποψήφια διδάκτωρ, τμήμα ΒΣΑΣ) και Φωτεινή Τσιμπιρίδου (αναπληρώτρια καθηγήτρια, τμήμα ΒΣΑΣ).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.