Headlines News :

Κλιματικές αλλαγές οδήγησαν... στον Τυφώνα Sandy;

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 8:00 π.μ.


Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του φαινομένου...

Ο Sandy, που έχει χαρακτηριστεί ως τυφώνας «Φρανκενστάιν», εξαιτίας του μεγέθους του και του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε (ρεύμα από τον Αρκτικό κύκλο εγκλώβισε εντός του μια τροπική καταιγίδα) αναμένεται να πλήξει τις μέσο-ατλαντικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Λονγκ Άιλαντ και του λιμένα της Νέας Υόρκης.

Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων υπολογίζεται στα 140 χλμ. την ώρα, ενώ ο τυφώνας που έχει ήδη σκοτώσει 60 ανθρώπους στην Καραϊβική και έχει προσεγγίσει τη Νέα Υόρκη από τα νοτιοανατολικά. Οι ανατολικές ακτές της Ηνωμένων Πολιτειών έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι να απειλούνται από τον τυφώνα.

Η ένταση και  έκταση του φαινομένου αποδίδεται από πολλούς στην παγκόσμια θέρμανση  λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου και δημιουργεί ανησυχία ότι πιθανόν στο μέλλον να εκδηλώνονται τροπικοί κυκλώνες σε περιοχές που δεν συνέβαιναν παλαιότερα, λόγω των κλιματικών μεταβολών από την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας της γης και των ωκεανών.

Οι τυφώνες δημιουργούνται πάνω από θερμούς ωκεανούς ή μεγάλες θάλασσες υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αλλά ποτέ πάνω από στεριές και όταν φτάνουν σε ψυχρότερα νερά ή στεριά, διαλύονται. Παράγουν βαριές καταιγίδες και εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους και αποτελούν τους μεγαλύτερους μετεωρολογικούς κινδύνους των ναυτιλλομένων στις τροπικές θάλασσες, καθώς και των πληθυσμών των παράκτιων περιοχών που πλήττονται από αυτά.

Δείτε τι συμβαίνει τώρα εδώ.

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.