Headlines News :

Ξεκίνησε στα Τρίκαλα το θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Νανάκη.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 7:56 π.μ.

Ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας την λειτουργία του το πρότυπο θεατρικό εργαστήρι «STUDIO ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ» που στήνει στην πόλη μας για δεύτερη φορά ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Νανάκης.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους ενήλικες (έως 35 ετών) που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά πώς ζωντανεύει ο θεατρικός λόγος, τις διαδικασίες που απαιτούνται, καθώς και τα οφέλη που παρέχει η δραματική τέχνη πρωτίστως στη ζωή και μετά πάνω στη σκηνή.

Το STUDIO ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ διαπραγματεύεται μια άρτια, ολιστική, συγκεκριμένη μέθοδο εργασίας, αποτελούμενη από τα παρακάτω μαθήματα που διδάσκονται εκ περιτροπής και στο σωστό χρόνο:
-ασκήσεις αναπνοής, γείωσης, χαλάρωσης
-αποκωδικοποίηση κειμένου (ρητορική, συντακτικό, ρυθμός, μέτρο)
-ανάλυση-σύνθεση ρόλου
-δραματουργική επεξεργασία (θεωρία και πρακτική)
-σαν κίνηση και χορός διδάσκεται το Τάι Τσι (TAI CHI) το οποίο αποτελεί και ανεξάρτητο μάθημα για όσους ενδιαφέρονται μόνο γι’ αυτό.

Αναγνωρίζουμε το Τάι Τσι όταν βλέπουμε ανθρώπους να εκτελούν μια σειρά αθόρυβων, ρευστών, ομοιόμορφων, αργών κινήσεων.
Επειδή δείχνει τόσο γαλήνιο και χαλαρό, πολλοί υποθέτουν ότι οι συμμετέχοντες κάνουν κάποιο είδος διαλογισμού. Άλλοι μπορεί να παρατηρήσουν ότι αυτές οι χαριτωμένες κινήσεις μοιάζουν με λακτίσματα, γροθιές και κάθετα χτυπήματα.
Και αυτό γιατί το Τάι Τσι αναπτύχθηκε στην Κίνα ως μια αποτελεσματική πολεμική τέχνη. Ανήκει επίσης στην κατηγορία αυτοθεραπείας της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής.
Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν Τάι Τσι για να εκμεταλλευτούν τα ευεργετικά του αποτελέσματα: μείωση του στρες, βελτίωση της υγείας και μακροζωία,  μεγάλη ζωτικότητα και αντοχή.
Για να ωφεληθεί κάποιος από το Τάι Τσι δεν χρειάζεται να έχει τέλειο σώμα, να είναι γυμνασμένος ή έξυπνος. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα γυμναστικής ή αθλήματα, το πλεονέκτημα του Τάι Τσι είναι ότι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.
Όπως όλα τα πράγματα που αντέχουν στο χρόνο, το Τάι Τσι είναι πολύ πιο βαθύ από αυτό που φαίνεται από την πρώτη εντύπωση. Περιέχει σημαντικά κομμάτια από τη συσσωρευμένη σοφία του αρχαίου κόσμου και μπορεί να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής και να την αντιμετωπίσουν πιο θετικά.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημέρες και τις ώρες των μαθημάτων κλπ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του STUDIO ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 6944 901886.
ΠΗΓΗ: trikalanews.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.