Headlines News :

Μετεωρίτες σε δημοπρασία.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 8:02 π.μ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!


Σβώλοι από τον πλανήτη Άρη και το μεγαλύτερο κομμάτι της Σελήνης που έχει ποτέ προσφερθεί προς πώληση θα είναι ορισμένα από τα αντικείμενα της μεγαλύτερης δημοπρασίας μετεωριτών που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα.

 

Περισσότεροι από 125 μετεωρίτες, ανάμεσα τους και ένας από μέταλλο που μοιάζει με αγριεμένο πρόσωπο και βρέθηκε στην έρημο Καλαχάρι και αναμένεται να πιάσει 340.000 δολάρια.

"Καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα υλικών", διευκρίνισε ο Ντάριλ Πιτ, ειδικός σε θέματα διαστημικών πετρωμάτων και σύμβουλος της Heritage Auctions.

Ορισμένα από τα αντικείμενα αναμένεται να πωληθούν έναντι λίγων εκατοντάδων δολαρίων.

"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει κάτι για όλους, ότι θα υπάρχει ισότητα στις προσφορές από το Διάστημα...", πρόσθεσε.

Η αξία των μετεωριτών διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος, την σπανιότητα, την ομορφιά τους, αλλά και από το πού προέρχονται. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά για ένα κομμάτι μετεωρίτη από τον Άρη.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν είναι ένα μεγάλο τμήμα μετεωρίτη από τον Άρη που βρέθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο στο Μαρόκο και ένα κομμάτι του μετεωρίτη Πίκσκιλ που έπεσε 20 χρόνια πριν πάνω σε μια Σεβρολέτ κοντά στη Νέα Υόρκη.







ΠΗΓΗ: pathfinder.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.