Headlines News :

Οι επιστήμονες ζωντάνεψαν την μούμια του Rhind!

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 8:02 π.μ.

Στα βίντεο που ακολουθούν οι επιστήμονες με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» μούμια ηλικίας 2.000 ετών. 

Της έφτιαξαν το πρόσωπο και βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Όλα αυτά έγιναν με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου. 

Η χρήση της Αξονικής Τομογραφίας επέτρεψε την αποκάλυψη όσων κρυβόταν κάτω από τα σάβανα της μούμιας επιτρέποντας την ανακατασκευή του σκελετού και την εκτίμηση των βιολογικών χαρακτηριστικών του ατόμου καθώς και την ανάπλαση του προσώπου από τα υπολειπόμενα μαλακά μόρια.

Είχε εντοπιστεί από Σκωτσέζο αρχαιολόγο το 1857, στην αρχαία πόλη της Θήβας. Οι επιστήμονες βρήκαν μέχρι και την επαγγελματική της δραστηριότητα από τα δόντια. Εξαρχής ελάχιστα ήταν γνωστά για την μούμια, η οποία χρονολογείται στο 10 π.Χ, και πήρε το όνομα της από τον αρχαιολόγο Alexander Henry Rhind. Ο Σκωτσέζος αρχαιολόγος την «εντόπισε» σε ανασκαφή του, σε ηλικία μόλις 24 ετών, στην αρχαία πόλη της Θήβας, το 1857, και την μετέφερε στην Σκωτία.

Ο επικεφαλής της ομάδας του Μουσείου JimTate έφερε σε επαφή επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων για τη διεκπεραίωση της μελέτης της μούμιας. Η αξονική τομογραφία επέτρεψε την ανακατασκευή του εσωτερικού περιεχομένου των σαβάνων σε 3 διαστάσεις.

Δείτε τα δύο βίντεο εδώ και εδώ...


ΠΗΓΗ: holoxica.com

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.