Headlines News :

Ανοιξε για το κοινό το Αθλητικό Μουσείο.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 7:59 π.μ.

Στα Τρίκαλα.

Ανοίγει και πάλι για το κοινό το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, του ΟΑΠΚΦΑ Δήμου Τρικκαίων «Ο Ασκληπιός», το οποίο στεγάζεται μόνιμα στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13.


Όπως αναφέρεται το Μουσείο έχει ως κύριο στόχο τη διάσωση, μελέτη, προστασία και η προβολή των ιστορικών τεκμηρίων της αθλητικής κληρονομιάς των Τρικάλων, αλλά και γενικότερα στην ανάδειξη της πολιτιστικής και επιστημονικής αξίας του αθλητισμού. Η πλούσια συλλογή του περιλαμβάνει αρχεία αθλητών, συλλόγων, σωματείων, επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών. Πρόκειται για αθλητικό εξοπλισμό, βραβεία, μετάλλια, αναμνηστικά συμμετοχών, έγγραφα , φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την δίκαιη πρωτοκαθεδρία της πόλης στον Ελληνικό αθλητισμό.

Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.

Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».

Στον α΄όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός - Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .

Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη Παρασκευή 10.30 - 13.00.
Τηλ 24310 79517, FAX: 7955718 και 2431076613
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.