Headlines News :

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 7:59 π.μ.

Από το Σύλλογο "Εγγλεζονήσι", μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Σύλλογος για να τιμήσει με τον ανάλογο σεβασμό που ταιριάζει στα σημαδιακά γεγονότα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, 90 χρόνια μετά,την oδυνηρή για το έθνος μας μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής ξεκίνησε μια σειρά εκδηλώσεων. 

Στα πλαίσια λοιπόν των εκδηλώσεων αυτών, την Κυριακή 21η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην ιστορική Ελασσόνα με επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, στο καταπράσινο Λιβάδι Ολύμπου και στην Κατερίνη όπου θα γίνει αντάμωμα με το Σύλλογο Μικρασιατών Κατερίνης.

Θα ακολουθήσει στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, παρουσίαση του βιβλίου της Μικρασιάτισσας Ιωάννας Αραμπατζή-Τζανουδάκη “Ανατολικά της Γεύσης”, ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από γεύσεις Μικρασίας, από μπαχάρια κι αρώματα και που ταξιδεύει ως εμάς το ήθος και τον πολιτισμό μιας γενιάς που ξεριζώθηκε, πυρπολήθηκε, καταστράφηκε και ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ Δ. Λεϊμονής. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από δραματοποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο “Λωξάντρα” της Μ. Ιορδανίδου, από τραγούδια της χορωδίας και θα ολοκληρωθεί με την προσφορά ανατολίτικων γεύσεων που θα ετοιμάσουν κυρίες του Συλλόγου.

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Νοεμβρίου ένα σύνολο 40 ατόμων αποτελούμενο από χορωδούς, χορευτές και μουσικούς θα παρουσιάσει το χορόδραμα “Σμύρνη: Από το θαύμα στο δράμα” στη Σκιάθο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών Σκιάθου. Λόγος, τραγούδι και χορός αρμονικά δεμένα θα παρουσιάσουν το θαύμα της αστικής ζωής της Σμύρνης πριν την καταστροφή και θα καταλήξουν στο δράμα του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Το χορόδραμα είναι παραγωγή της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου.

Στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, το χορόδραμα θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου κατόπιν προσκλήσεως του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φερών.

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει συναυλία με τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες Μ. Ασίας, Πόντου, Αν. Ρωμυλίας και Κύπρου που θα ερμηνεύσει η μικτή χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από δραματοποίηση τραγουδιών και χορούς από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου.

Παράλληλα στο διάστημα αυτό θα έχει πραγμοτοποιηθεί και η έκδοση του νέου ημερολογίου – ατζέντας του Συλλόγου με θέμα “Μικρασιατικά Ολοκαυτώματα Αξαρίου – Σεβδίκιοϊ – Θείρων”.


Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.