Headlines News :

Χειμερινό ωράριο για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 7:56 π.μ.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" θα λειτουργεί με το χειμερινό ωράριο από σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012. 

Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα - Παρασκευή: 8.00-14.00 
& Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη 17.30-20.00.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ν.Π.Δ.Δ, αποτελεί για την πόλη της Λάρισας πολιτιστικό κέντρο που έχει σκοπό την προώθηση χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις της γνώσης, της πληροφορίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας:
• λειτουργεί ως τοπικό κέντρο πληροφόρησης που εξασφαλίζει στους χρήστες της πρόσβαση σε κάθε είδους γνώση και πληροφορία.
• ενισχύει την αναγνωσιμότητα και κάθε είδους σχετική
μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα.
• παρέχει ειδικές υπηρεσίες και υλικό σε όσους χρήστες δεν
μπορούν, για οποιονδήποτε λόγο, να χρησιμοποιήσουν τις
συνήθεις υπηρεσίες και το υπάρχον Υλικό της Βιβλιοθήκης
όπως: ξενόγλωσσες μειονότητες, άτομα με ειδικές ανάγκες ή
άτομα που βρίσκονται σε νοσοκομεία, φυλακές κλπ.
• ενεργεί προς κάθε κατεύθυνση για την εκπλήρωση της
αποστολής της.

Περιγραφή.
Οι πρώτες προσπάθειες για την δημιουργία βιβλιοθήκης στην Λάρισα ξεκινούν το 1891, δέκα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους το 1881. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας ιδρύθηκε με την απόφαση 435/1939 της Διοικούσης Επιτροπής του Δήμου Λάρισας. Το 1972 με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο τότε Υπουργείο Πολιτισμού και γίνεται Δημόσια. Το καλοκαίρι του 1976 η βιβλιοθήκη μεταφέρεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Παπακυριαζή 47 και στο τέλος του ιδίου έτους διορίζονται οι πρώτοι υπάλληλοι. Την διεύθυνση ανέλαβε ο Γιώργος Λιακόπουλος που έμεινε στη θέση αυτή μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή, τον Νοέμβριο του 2010.
Μοιραστείτε το :

1 σχόλιο:

  1. Μπα και το απόγευμα ανοιχτά;;;; Επιτέλους δηλαδή μέχρι πέρυσι ήταν ανοιχτά μόνο Τετάρτη απόγευμα... Πως να πας το πρωί στη βιβλιοθήκη αν δουλεύεις ή πας σχολείο ας πούμε; πάλι καλά που το άλλαξαν να και κάτι θετικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.