Headlines News :

Ολύμπια Ειρήνη.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 7:50 π.μ.

Στην Καρυά Ολύμπου.

Την περασμένη Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Ολύμπου, στο Πνευματικό Κέντρο Καρυάς Ολύμπου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του εξαίρετου αγάλματος "Ολύμπια Ειρήνη" με τη χορηγία του Πανβικτωριανού συλλόγου φίλων της ειρήνης, το Δήμο Ελασσόνας και της κοινότητας Καρυάς.


Πλήθος κόσμου, προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού παρευρέθησαν στην είσοδο του χωριού στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος και στη  συναυλία από ελασσονίτες μουσικούς που ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των παιδιών του δημοτικού σχολείου της κοινότητας, στεφανωμένα με φύλλα ελιάς και η συμβολική κίνηση απελευθέρωσης λευκών περιστεριών στον καταγάλανο ουρανό του Ολύμπου, ως μια ένδειξη εκεχειρίας και παγκόσμιας ειρήνης. 


Εμπνευστής αυτής της ιδέας ήταν ο πρόεδρος του Πανβικτωριανού συλλόγου κ. Δημήτρης Πολυγένης, δάσκαλος που ζεί μόνιμα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας γνωστός από τους αγώνες του για την παγκόσμια ειρήνη.


Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος Γ., ο Πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς κ. Λιόβας Κ., και ο καλλιτέχνης γλύπτης και ζωγράφος, καθηγητής στην ΑΣΚΤ κ. Στεργίου Σ. Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας και περιχώρων "ο ΖΕΥΣ" κα Τσιρώνη Μ.



Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.