Headlines News :

Ταξίδι με ένα βιβλίο...

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 8:01 π.μ.

Τα παιδιά ταξιδεύουν με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά ταξίδια αυτής της εβδομάδας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». 


Αυτή την εβδομάδα, παιδιά ηλικίας 5 – 14 ετών έκαναν μακροβούτια σε θάλασσες βιβλίων ψάχνοντας αυτό που θα φέρει τη νίκη στην ομάδα τους, παρακολούθησαν ένα διαφορετικό μωρό που ήρθε στη Βιβλιοθήκη και τους μεταμόρφωσε σε τερατάκια και ακολούθησαν τον Φιλέα Φογκ στο ταξίδι του στον Γύρο της γης, κάνοντας στάση στην Κίνα. Τα παιδιά, με τη βοήθεια της βιβλιοθηκονόμου Βασιλικής Βλάχου, έκαναν βόλτα στα μονοπάτια των νέων βιβλίων της Βιβλιοθήκης, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Future Library. Βιβλία με πειρατές, με ατρόμητους ιππότες, με κρυμμένα μυστικά αλλά και ήχους, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους.

Στη συνέχεια με παιχνίδια παρατηρητικότητας αλλά και παντομίμας προσπάθησαν να δώσουν στην ομάδα τους την πολυπόθητη νίκη. Νικηφόρος και για τις δύο ομάδες ο αγώνας, γέμισε με ιδέες και εικόνες τη φαντασία τους, ανάβοντας την απαραίτητη σπίθα δημιουργίας. Ένα παράξενο μωρό, από το ομώνυμο βιβλίο του Simon Puttock, εισέβαλε στη Βιβλιοθήκη. 

Όλα τα παιδιά είπαν γι' αυτό: "να ένα μικρό μωρό μωράκι". Όμως, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ένα μικρό τερατάκι! Πριν καταφέρει η παιδαγωγός Ευδοκία Γιαμαλή, με τη συνδρομή των παιδιών, να το τρέψει σε φυγή, το τερατάκι μεταμόρφωσε για λίγο τους πάντες σε παράξενα όντα. Τα παιδιά ζωγράφισαν μάσκες και, αφού τις φόρεσαν, χόρεψαν τον χορό των γελαστών τεράτων, καταφέρνοντας έτσι να το διώξουν από τη Βιβλιοθήκη.

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίσει τον Φιλέα Φογκ και να μάθει για το ταξίδι του στον κόσμο σε 80 ημέρες; Ο υπάλληλος της Βιβλιοθήκης Κώστας Λάμπρου, ως νέος Φιλέας, ταξίδεψε με τα παιδιά σ' όλο τον κόσμο. Αφού έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το πώς κατάφερε να γυρίσει όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες και τις χώρες που συνάντησε, αποφάσισε να κάνει λίγες μέρες διακοπές στην Κίνα. Τα παιδιά έβγαλαν από τη βαλίτσα του την πυξίδα για να ορίσουν τον προορισμό τους, φόρεσαν τα κινέζικα καπέλα τους, απόλαυσαν πράσινο τσάι, και έμαθαν τις πρώτες λέξεις στα κινέζικα.

* Την ερχόμενη εβδομάδα η Δημόσια Βιβλιοθήκη θα κάνει ένα διάλειμμα στα ταξίδια της. Η διαδρομή στα αστέρια που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Αυγούστου αναβάλλεται. Οι διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη θα ξεκινήσουν πάλι την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012. 

Η Βιβλιοθήκη παραμένει ανοικτή για εγγραφές και πληροφορίες. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-533.390 & 2410-531.973.
Υπεύθυνη προγράμματος: Χρυσούλα Χατζηαβραάμ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.