Headlines News :

Αντάμωμα Καραγκούνηδων.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 7:56 π.μ.

Στην Πύλη Τρικάλων.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος που θα διεξαχθεί φέτος, το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δήμο Πύλης. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του θα γίνει το εθνολογικό συνέδριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Πύλη», στην Πόρτα Παναγιά με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και λαογράφων.


Επίσης θα παρουσιαστούν το εργαστήρι παραδοσιακής καραγκούνικης ενδυμασίας και το βιβλίο «Εδεσματολόγιο Θεσσαλίας» Εκδόσεις Κοχλίας (Έρευνα - Συντονισμός - Επιμέλεια ύλης, Γιάννης Σαραντόπουλος, Δημοσιογράφος).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος - Υποψήφια Διδάκτωρ του Χαρακόπειου Πανεπιστημίου.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνει εκκλησιασμός στην Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνα Δούσικου και εκδήλωση στο Δροσερό που θα περιλαμβάνει αρτοκλασία, παρασκευή παραδοσιακού τραχανά, αφήγηση παραμυθιού, παρουσίαση τοπικής ενδυμασίας από το Σωτήριο Ρουσιάκη, Φιλόλογο - Γλωσσολόγο - Υποψήφιο διδάκτορα Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παιδικά παιχνίδια από το Δημήτρη Μαγκούτη, Εκπ/κό - Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πύλης, παραδοσιακό γεύμα και γλέντι.

Το βράδυ στο γήπεδο του Παλαιομονάστηρου η αυλαία θα πέσει με τον μεγάλο χορό των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας και το παραδοσιακό γλέντι.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.