Headlines News :

Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 7:50 π.μ.

Θεσσαλονίκη.

«Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης» είναι ο τίτλος του «αφιερώματος», κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, από τις 29 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2012, εκδηλώσεις με συναυλίες και προβολές ταινιών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από τη διεύθυνση πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.


Δύο ημέρες πριν από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, στις 29/8, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου.

Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται κυρίως σε νέους είναι το «Πικ νικ Urban Festival». Όσοι, το επισκεφτούν, εκτός από μουσική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και κινηματογραφικές ταινίες. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται από τις 30/8 και για τρεις ημέρες, από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 23:30, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 31/8 στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της συμπρωτεύουσας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους ήχους της Ελληνικής, παραδοσιακής μουσικής, καθώς και πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της Τουρκίας, Κέλτικες και Αφρικανικές μελωδίες. Συναυλία - αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Άλλες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν είναι αυτή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (3/9 19:00), συναυλία πιάνου στο Φρούριο του Επταπυργίου (4/9 20:30), και τηςΣυμφωνικής Ορχήστρας στον αίθριο χώρο «Casa Bianka» (5/9 21:00).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, εκτός από την περίπτωση του «Πικ νικ Urban Festival», για το οποίο είναι απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου αξίας τριών ευρώ. Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, αλλά και για να μην προκληθούν ζημιές στους αρχαιολογικούς χώρους κατά την προσέλευση του κοινού, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέρχονται εγκαίρως στα σημεία των εκδηλώσεων, δεδομένου ότι θα τηρηθεί και σειρά πρωτερεώτητας.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού,Σπύρος Πέγκας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Στόχος μας να υπάρχει μία βιωματική σχέση των κατοίκων με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.