Headlines News :

Τσιτσάνη έργα.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 7:56 π.μ.

Στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Η αυθεντική λαϊκή μουσική και το παραδοσιακό δημοτικό μας τραγούδι θα συνυπάρξουν σε μια εξαιρετική εκδήλωση που αναμένεται να γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Κηποθέατρο από το σύλλογο Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Λάρισας. 


Τιμάται – στο α΄ μέρος της εκδήλωσης - ο διαχρονικός και αξεπέραστος Β. Τσιτσάνης μέσα από το αφιέρωμα «Τσιτσάνη έργα» που περιλαμβάνει ένα απάνθισμα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μεγάλου συνθέτη. 


Καλεσμένη είναι η πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια Γιώτα Βέη, η οποία με μεγάλη επιτυχία ερμηνεύει Β. Τσιτσάνη συνοδευόμενη από εξαιρετικούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων και οι Λαρισαίοι Κοντονικόλας Σ. στο πιάνο, Αλεξόπουλος Στ., κρουστά, Καβαλλιεράτος Σπ., λαούτο και κιθάρα και Τσιαπλές Ευάγγ. στο μπουζούκι. Το β΄ μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στο δημοτικό τραγούδι το οποίο με συνέπεια, σεβασμό και ποιότητα υπηρετεί η δημιουργός.

Η κ. Γιώτα Βέη ανάλωσε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της στην έρευνα και μελέτη για να ανακαλύψει το μαγικό κόσμο της δημοτικής μας μουσικής και των δημοτικών μας τραγουδιών, που αιώνες τώρα γεννήθηκαν μέσα από την αλήθεια της ζωής. «Ακόμα ψάχνω να βρω το αληθινό πρόσωπο αυτών των τραγουδιών, που η εποχή μας προσπάθησε να τα παρασύρει στα γρανάζια της φθοράς και της εμπορικότητας. Ξαναβρήκα την ερμηνεία του πλούτου και την ευαισθησία των ήχων σκύβοντας με νοσταλγία στην κρύπτη της αρχέγονης ανθρώπινης μνήμης. Και το έκανα σκοπό της ζωής μου μεταδίδοντας αυτούς τους πολύτιμους θησαυρούς της κληρονομιάς μας σε όλους.

Άκουσα και ακούω κάθε μέρα εκατοντάδες τραγούδια από παλιές ηχογραφήσεις από δίσκους, προσπαθώ να παίρνω την ανάσα τους, τον παλμό τους, άκουσα γριές σε απόμακρα χωριά και πάντα οδηγός στ’αυτιά μου είναι η στέρεη φωνή της γιαγιάς μου που καθώς αρμάθιαζε τα καπνά μ’ έμαθε τη δοξολογία της ζωής τραγουδώντας», εξομολογείται η ίδια.

Η μουσική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30μμ με τιμή εισιτηρίου 10€.


info:
Τσιτσάνη έργα.
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, 8.30μμ.
Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Είσοδος 10€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.