Headlines News :

«Πολιτιστικός Αύγουστος 2012».

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 7:49 π.μ.

Στο Αρμένιο.

«Μαίανδρος άεναος ροή ελληνικότητας και ελπίδας» τιτλοφορείται η έκθεση ψηφιδωτών της Άννυς Ψάρα που θα εγκαινιαστεί απόψε στις 9 στο Αρμένιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2012». Η καλλιτέχνης σημειώνει για την έκθεση της «Όταν ο θνητός Πηλέας ερωτεύτηκε τη θεά Θέτιδα για να την κρατήσει ρώτησε τον Χείρωνα τι έπρεπε να κάνει. Εκείνος τον συμβούλεψε στις μεταμορφώσεις της θεάς σε φίδι, λιοντάρι, νερό, φωτιά να χρησιμοποιήσει τη Χειρώνεια - μαιανδρική λαβή.


Ο Μαίανδρος είναι μια σχηματική γραμμική ένδειξη ότι στα δυο σου χέρια κρατάς το μυστικό της ήττας των δυναστών σου, και αν μόνο τα δικά σου χέρια δεν επαρκούν τότε ένωσέ τα με άλλους σ' έναν αδιάσπαστο αρμονικό σύνολο ελληνοπρεπούς ανθρώπινης αλυσίδας αλληλεγγύης και ελπίδας. Αυτή είναι η αποτελεσματικότερη μάχη ενάντια σε κάθε αυθαίρετη εξουσία. Αιώνιο Σύμβολο νίκης που το χαρίζει η Ελληνική Αρχαιότητα στη πανανθρώπινη ελπίδα, μια νίκη απέναντι σ'όλους τους «Θεούς» της εξουσίας».

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρμενίου «Ανθιμος Γαζής» με την ευγενή στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. 


Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
-Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου η θεατρική σκηνή Νίκαιας παρουσιάζει το έργο «Άμλετ β΄» (κωμωδία).

-Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου, θερινό σινεμά με την προβολή της ταινίας «Της κακομοίρας» (μπακαλόγατος).

-Πέμπτη 30 Αύγουστου 2012 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αρμενίου παιδική βραδιά με χειροτεχνία με πηλό (κατασκευές) και θεατρικό παιχνίδι.

-Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στις 9 μ.μ. στην πλατεία Αρμενίου παραδοσιακοί χοροί (από τα χορευτικά συγκροτήματα του Μεγάλου Μοναστηρίου και Στεφανοβίκειου) και αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι.

-Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10 το βράδυ στο πάρκο Αρμενίου, 30 χρόνια μουσική και τραγούδι - αναδρομή.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται έκθεση βιβλίου από το βιβλιοπωλείο «Άνεμος» και έκθεση φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο της Αικατερίνης Βαϊρλή.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.