Headlines News :

«Έλα απόψε στου…Μελά».

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 8:00 π.μ.

«Θερινή σκηνή» από το Κ.Θ.Β.Ε.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά, εγκαινιάζει ένα καινούριο θεσμό, τη «Θερινή Σκηνή» στο ιστορικό πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, παρουσιάζοντας την επιθεώρηση «Έλα απόψε στου... Μελά». 

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου από την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012. Η ιστορική έρευνα και η επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών έγιναν από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Από την πρώτη-πρώτη επιθεώρηση, το «Λίγο απ' όλα», που ανέβηκε στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου 1894 μέχρι σήμερα, ζωντανεύουν όλες οι κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας όπως τις κατέγραψε, τις σατίρισε και τις παρέδωσε στη συλλογική μας μνήμη η Επιθεώρηση.
Από το «Δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Χαρίλαου Τρικούπη και τους Βαλκανικούς μέχρι τον «Χειρούργο Μπιρτσιμπιλίδη» του Λαζόπουλου... Από το «Γεια σου Σαλονίκ» του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το «Μπράβο Κολονέλλο» του Σακελλάριου... Και από την Γεωργία Βασιλειάδου μέχρι τα νούμερα της Ελεύθερης Σκηνής, ο τριακονταμελής θίασος του ΚΘΒΕ, με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, θα παίξει, θα τραγουδήσει και θα χορέψει πάνω στα χνάρια της Μαρίκας Κοτοπούλη, του Μήτσου Μυράτ, της Ζαζάς Μπριλάντη, της Μαρίκας Νέζερ, του Πέτρου Κυριακού, της Σοφίας Βέμπο, του Βασίλη Αυλωνίτη, της Γεωργίας Βασιλειάδου, της Σπεράντζας Βρανά, του Νίκου Ρίζου και όλων των ιερών προσώπων του είδους.
 
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Ιστορική έρευνα - Επιλογή κειμένων και τραγουδιών: Ιάσων Τριανταφυλλίδης.
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ.
Μουσική: Κώστας Βόμβολος.
Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου.
Μουσική διδασκαλία: Έλσα Μουρατίδου.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιορδάνης Αϊβάζογλου.
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): 
Κυριακή-Νεφέλη Ανθοπούλου, Λουκία Βασιλείου, Αικατερίνη Γιαμαλή, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Θανάσης Δισλής, Παύλος Ελευθεριάδης, Ελένη Θυμιοπούλου, Ανδρέας-Άγγελος Καρανικόλας, Ηρίννα Κεραμίδα, Αννέτα Κορτσαρίδου, Ελευθέριος Λιθαρής, Γεωργία (Γιολάντα) Μπαλαούρα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Πολυξένη Μυλωνά, Χρήστος Νταρακτσής, Γιάννης Παλαμιώτης, Σταυρούλα Παντελίδου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Αναστάσιος Πεζιρκιανίδης, Αστέρης Πελτέκης, Ευαγγελία Σαρμή, Βασίλειος Σεϊμένης, Δημήτριος Σιακάρας, Βασίλειος Σπυρόπουλος, Γεώργιος Σφυρίδης, Στέργιος Τζαφέρης, Χρυσούλα Τουμανίδου, Γιάννης Τσάτσαρης, Αθανάσιος Φερετζέλης.
Μουσικοί: Τάσος Μυσιρλής, Νίκος Ψοφογιώργος, Σάκης Λάιος.

Ημέρες παραστάσεων:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 9μμ.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10€.

Προπώληση εισιτηρίων:

Ώρες λειτουργίας ταμείων:
  • Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη - Κυριακή, 9.00πμ - 5.00μμ.
  • Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2), 9.00πμ - 5.00μμ.
  • Τηλέφωνο κρατήσεων: 2315.200200.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.