Headlines News :

ΧΑΝΙΑaRT...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 7:50 π.μ.

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ" στα Χανιά.

Εικαστική Εκθεση Μόνιμες Συλλογές.
 
Παρουσιάστηκε την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 η εικαστική έκθεση "Μόνιμες Συλλογές Ι" του "Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείον" του Δρομονέρου. 

Στην έκθεση συμμετέχουν 150 εικαστικοί καλλιτέχνες και στη διάρκεια της παρουσίασής της δέχτηκε περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Ανάμεσα σε αυτούς και η Λαρισαία καλλιτέχνις Κατερίνα Κατσούρα, απόφοιτος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έργα video - art και εγκαταστάσεις.

ΤΟ 'ΧΑΝΙΑaRT':
Στο μεταξύ το "Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείον" συμμετέχοντας στο πρόγραμμα 'ΧΑΝΙaRT 2012 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων' θα εγκαινιάσει την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 στις 8:30 το βράδυ στο 'Ελαιουργείον - Εργοστάσιο Τέχνης' του Δρομονέρου την ομαδική εικαστική έκθεση "Από το Δώρο στο ΑντίΔωρο" με παρουσίαση έργων Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Video Art και Εγκαταστάσεων.
Περισσότεροι από 50 Ελληνες και Διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες μέσα από την αυστηρή οριοθέτηση δίπτυχων αναπαραστάσεων αναζητούν τις αλληλένδετες σχέσεις και τα όρια ανάμεσα στο Θετικό - Αρνητικό, Αρσενικό - Θηλυκό, Υλη - Πνεύμα, Ουρανός - Γη, τα σύμβολα και τις ερμηνείες του Γιν - Γιανκ. Αναζητούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Μετέρχονται όλες σχεδόν τις τέχνες και δημιουργούν εικαστικές εικόνες για να μεταφέρουν προβληματισμούς γύρω από έννοιες που πραγματεύονται την προσφορά, τη δύναμη, το φόβο, τη ζωή, το θάνατο, το σκότος ή το φως.
Ολα, όσα, τελικά, καθορίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. 

ΣΤΟ ΚΑΜ
Ιριδισμοί 2012
Η Ετήσια Γενική Εκθεση των μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων 'Ιρις' με τίτλο "Ιριδισμοί 2012" λειτουργεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αναλογικής και εικαστικής φωτογραφίας, αγιογραφίας, κεραμικής, κολλάζ, ζωγραφική σε μετάξι, πέτρα, γυαλί, ξυλογλυπτικής, καλλιτεχνικές διακοσμητικές κατασκευές, παραδοσιακές και πορσελάνινες κούκλες κα. Η Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου 2012 με ώρες λειτουργίας καθημερινά από 11πμ - 2μμ και 7μμ - 11μμ.

ΣΤΟ ΚΑΦΕ "ΑΡΩΜΑ"
"Χανιά - Χαλέπα"
'Χανιά - Χαλέπα' είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης ζωγραφικής του Κώστα Σπανάκη που θα λειτουργεί για το κοινό από την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 στο 'Αρωμα' στο Παλιό Λιμάνι. 

ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ 
"Καφενεία και αγορά" από τη Μάρω Γυπάκη.
Εκθεση ζωγραφικής της Χανιώτισσας εικαστικού Μάρως Γυπάκη με τίτλο "Καφενεία και Αγορά" λειτουργεί στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο, έως τις 3 Αυγούστου 2012. Η Εκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10πμ έως τις 10μμ.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ
Εκθεση ζωγραφικής Αλεξάνδρας Μανουσάκη.
Εκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Μανουσάκη, με τίτλο "κόφτο" θα λειτουργεί στο Μοναστήρι του Καρόλου, από τις 23 μέχρι τις 28 Ιουλίου 2012, τις ώρες 6μμ - 11μμ. Μέρος των εσόδων της Εκθεσης θα διατεθεί στην ΕΛΕΠΑΠ. Είναι η δεύτερη προσωπική έκθεση της Αλεξάνδρας Μανουσάκη. Και τα 23 έργα έχουν εμπνευστεί από το ιαπωνικό χαρτί Chiyugami, το οποίο χρησιμοποιείται μαζί με φύλα χρυσού, χρώμα, μέταλλο, νερομπογιές, μελάνι, ξύλο και χάντρες. 

ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ
Εικαστική έκθεση μαθητών.
"Βλέμματα στον Ουρανό" τιτλοφορείται η εικαστική έκθεση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη - Μητέρα που πραγματοποιείται έως τις 22 Ιουλίου 2012 στο Γιαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Η Εκθεση λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης της Εκθεσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. Η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς θα γίνει την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στις 9 το βράδυ στον χώρο της εικαστικής Εκθεσης.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων καθώς κι από τη λαχειοφόρο αγορά που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη - Μητέρα και το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στην πόλη μας, θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών ΕΛΕΠΑΠ. 
Το εγχείρημα συνδράμουν με προσφορά των έργων τους οι ζωγράφοι Γιατρουδάκη Πόπη, Καλογερής Αιμίλιος, Σπανάκης Κώστας και Φραντζεσκάκης Αντώνης καθώς και τοπικές επιχειρήσεις με την προσφορά των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.
Επιμέλεια της έκθεσης και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Κώστας Μανωλάκης και Βίλμα Μαυροματάκη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.